NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

09.02.2021 | 5 min branja | Zdravje , Življenje

Kakšna zavarovanja potrebujete, ko dobite otroka?

Zavarovanja ko dobite dojencka

Rojstvo dojenčka v življenje mladih staršev prinese mnoge spremembe. Med njimi je tudi ponoven premislek, kaj je tisto v življenju, kar je najbolj pomembno. Govorimo o tem, da postane skrb za varnost in prihodnost dojenčka najbolj pomembna. Začne se s povsem otipljivimi skrbmi, kot je varnost otroškega sedeža. In slej ko prej se vsi starši soočijo tudi z neprijetno mislijo, kako bo z varnostjo njihovega otroka, če se jim kaj zgodi.

Prihod novega družinskega člana in občutek odgovornosti, ki ga prinese, vpliva tudi na razmislek o zavarovanjih, saj z njimi starši poskrbijo za svojo finančno varnost in s tem tudi za varnost otroka.

To je trenutek, ko se morata mlada starša vprašati:

  • Sva poskrbela za primerno varovanje za primer, da izgubiva prihodek?
  • Kakšno varnost imava zagotovljeno za primer resne ali dolgotrajne bolezni?
  • Bova v primeru poškodbe, ki bi ogrozila naš življenjski slog, deležna čim hitrejše pomoči?

Dejstvo je, da bo vaš dojenček najbolje zavarovan, če boste sami dobro zavarovani starši.

Ameriška raziskava je pokazala, da je varnost otroka na 1. mestu med starševskimi skrbmi in da pesti skoraj 50 % vseh staršev.

 

Zdravstveno zavarovanje: za najboljšo (in hitro) zdravstveno oskrbo

Obvezni zdravstveni prispevek nudi dostop do zdravstvenih storitev v javnem zdravstvenem sistemu. A ker je ta preobremenjen in so čakalne dobe zato pogosto predolge, je priporočljivo poskrbeti za zavarovanje, ki vam nudi hitrejši dostop do specialističnih storitev. Če zavarovanja še nimate, je zdaj pravi čas, da začnete razmišljati o njem. 

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam nudi hiter dostop do specialističnih storitev, kar vključuje diagnostične preglede, posege in rehabilitacijo. Vključuje tudi posvet z zdravnikom, tudi splošnim, prek telefona ali videoklica, ter možnost pridobitve drugega mnenja strokovnjakov iz tujine.
Storitev Drugo mnenje lahko uporabljate tudi za dojenčke in otroke do 27. leta ter za partnerja in svoje starše. Pridobivanje drugega menja pa kljub vključevanju specialistov iz tujine za vas poteka v celoti v slovenščini. Preverite, kako je to zavarovanje pomagalo 15-mesečni Eriki.

 

Življenjsko zavarovanje: zavarovanje staršev za dojenčkovo varnost

Ena zmed najhujših misli za vsakega starša je, da ne bi mogli več poskrbeti za svojega otroka. Z življenjskim zavarovanjem lahko poskrbite za mnogo več kot zgolj za izplačilo v primeru najhujšega. Kritja, ki jih lahko priključite k življenjskemu zavarovanju so lahko precej obsežnejša, saj si z njimi lahko zagotovite varnost tudi v primeru bolezni in nezgode. Lahko pa se tudi odločite, da varčujete za otrokovo prihodnost - morda celo sanjate, da bi mu omogočili šolanje v tujini?

Celovita zaščita za najrazličnejše življenjske situacije

Zelo verjetno je, da ste za vaš avto sklenili kasko zavarovanje. Zakaj ga ne sklenete tudi zase? Moj življenjski kasko je zavarovanje, ki vam lahko omogoči:

  • izplačilo za dodatno zdravljenje, če zbolite za hudo boleznijo,
  • sredstva za prilagoditev življenjskih razmer v primeru hujše invalidnosti,
  • mesečno zdravstveno rento, če hudo zbolite in
  • mesečno nezgodno rento, če vas zaradi nezgode doleti invalidnost.

Vse to so situacije, v katerih je že tako hudo, zato je dobro, da v naprej poskrbite za finančne posledice, ki lahko takrat nastanejo. Seveda pa z življenjskim zavarovanjem vašemu partnerju in dojenčku zagotovite finančno varnost v primeru vaše smrti. K življenjskemu zavarovanju lahko priključite tudi zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco.

Življenjsko zavarovanje z naložbenim varčevanjem

Morda pa ste si za cilj zastavili, da svojemu otroku olajšate pot v samostojnost in mu ob vstopu v srednjo šolo kupite lastno stanovanje. Ali pa bi mu raje omogočili šolanje v tujini, ki si ga sami niste mogli privoščiti. Zavarovanje z naložbenim varčevanjem vam omogoča, da sebi omogočite dodatek k pokojnini ali pa vašemu otroku zagotovite mesečno štipendijo.

V tem primeru potrebujete dober dolgoročen varčevalni načrt, ki bo vaši družini nudil oporo tudi v primeru, ko vas več ne bi bilo.

Če izberete naložbeno zavarovanje Moj življenjski bonus, boste premijo plačevali obročno, vloženi prihranki pa bodo lahko samodejno prehajali med različnimi naložbami, ki se bodo prilagajale ročnosti varčevanja. Tako bo investicija bolj varna, ko bo rok izplačila bližje in bolj tvegana ter z višjimi možnostmi donosa na samem začetku varčevanja.

Z naložbenim zavarovanjem lahko varčujete za prihodnost vašega dojenčka in hkrati poskrbite, da bo zanj poskrbljeno tudi v primeru najhujšega.

👉  Rešite kratek kviz in preverite, katero življenjsko zavarovanje je najboljše za vas.

 

Zavarovanja, na katera niste pomislili

Seveda pa je pri izbiri zavarovanja včasih težko pretehtati, kaj je res pomembno. Ko dobite dojenčka vidite le srečo in svetlo prihodnost, zato preberite, zakaj so nekatere situacijo, o katerih morda sploh ne razmišljate, lahko še kako pomembne.

Kot invalid bi težje skrbeli za dojenčka - in njegovo prihodnost

Besedo »invalidnost« vsi neradi slišimo, kaj šele, da bi o tem resno razmišljali, ko gre za našo prihodnost. Morda se vam zdi, da tovrstno zavarovanje ni primerno za vas. Vendar pa morate pretehtati to možnost že zaradi vašega dojenčka. Invalidnost namreč prizadene vsakega tretjega človeka.

Prav vsaka vrsta invalidnosti vas zaznamuje in bistveno vpliva na kakovost vašega življenja. Če ste ravnokar dobili dojenčka, je zato toliko pomembneje, da sebi in njemu zagotovite dodatno varnost tudi za ta primer. Če ne boste sposobni za delo, bo dolgoročno zavarovanje za primer invalidnosti nadomestilo vsaj nekaj vaših siceršnjih prihodkov. Dobro zavarovanje vam lahko zelo pomaga pri soočanju z izzivi invalidnosti.

Od šolnine do sredstev za nakup doma: prihodnost vašega otroka temelji na prihrankih

Vaše zavarovanje je lahko tudi varčevali načrt, ki bo zagotovil odličen začetek v življenju. Naložbeno zavarovanje omogoča, da z majhnimi mesečnimi vložki čez daljše obdobje prihranite velik znesek. Privarčevana sredstva lahko vašemu otroku ob vstopu na fakulteto zagotovijo mesečno štipendijo. Če sredstva prevzamete v enkratnem znesku pa lahko predstavljajo pomemben delež zneska za nakup stanovanja za vso družino ali otroka.

👉  Preberite več nasvetov, kako privarčevati dovolj denarja za otrokov študij.

Zavarovanje odgovornosti: ker nesreča nikoli ne počiva

Majhni otroci radi raziskujejo, to pa lahko pripelje tudi do nezgod. Predstavljajte s situacijo: z vozičkom se odpravite po nakupih, a trgovini so na dosegu malih rokic tudi skodelice. Mali prstki kot nalašč najdejo ročaj skodelice, v naslednjem trenutku pa so na tleh le še črepinje. Če imate srečo je bila le skodelica, ne pa vaza.

»Večji otroci – večje težave«, pravi ljudska modrost. Ko bo malček aktiven na kolesu ali skiroju, lahko povzroči nekomu škodo na avtomobilu ali celo prometno nesrečo. V resnici se to lahko mimogrede zgodi tudi vam. Kot se vam lahko zgodi tudi, da na štedilniku nehote pustite posodo z oljem in tako povzročite požar. Vaše nepremičnine in premičnine ste si zavarovali, kaj pa škoda, ki je nastala sosedom, v trgovini ali na neznančevem vozilu in ste zanjo odgovorni vi? Takšno škodo vam pokrije zavarovanje odgovornosti, ki je vključeno v zavarovanje Paket Dom.

 

 

Želite prebirati več podobnih vsebin?

Pridružite se prejemnikom naših novic.

PRIJAVITE SE