NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

01.08.2022 | 2 min branja | Nezgoda , Zdravje

Kako dolgo bi čakali na specialista, če bi šlo za vašega otroka?

Odrasli z obiskom zdravnika pogosto odlašamo do zadnjega trenutka in upamo na izboljšanje stanja, pri otrocih je drugače. V teh primerih izgovori niso sprejemljivi, svojemu otroku želimo čim prej zagotoviti obisk zdravnika in vse posege, ki so potrebni. A včasih je treba zaradi narave bolezni ter čakalnih vrst za preglede pri specialistih počakati teden, mesec ali celo pol leta. Pa je to res nujno?

Erikina mama ni želela čakati

Pediater je med zdravniškim pregledom 15-mesečne Erike poslušal dekličino srce in zaznal rahel šum. Ocenil je, da gre lahko za šum na srcu ter izdal napotnico s stopnjo nujnosti redno za specialistični pregled pri kardiologu in ultrazvok srca. Erikini mami je pojasnil, da šum na srcu ni nevaren, da ji ni treba skrbeti in da se s pregledom pri specialistu ne mudi tako zelo. A ko je mati želela Eriko naročiti na pregled, so ji v bolnišnici glede na stopnjo nujnosti napotnice določili datum pregleda šele čez 6 mesecev. Pol leta. Zdelo se ji je pol leta prepozno, pa naj bo šum na srcu nevaren ali ne. Ko gre za zdravje tvojega otroka, nič več ni nenujno.

Kaj pa, če bo prepozno?

Različne bolezni, poškodbe in okvare se različno hitro razvijajo in napredujejo. Pri nekaterih lahko počakamo nekaj tednov ali celo mesecev, pri drugih je lahko vsak dan čakanja dan preveč. Saj ne, da ne bi zaupali mnenju zdravnikov, ampak pri vsakem staršu se hitro pojavi dvom: »Kaj pa, če …?« Zdaj lahko skrbni starši, ki svoje otroke zavarujete z nezgodnim zavarovanjem otrok in mladine, sklenete tudi zavarovanje Specialisti z asistenco, s katerim se boste izognili mučnemu čakanju na pregled pri specialistu in strahu pred tem, kaj vse bi lahko bilo narobe. 

V primeru odkrite bolezni ali drugih nenavadnih pojavov, za katere pediater napiše napotnico za specialista, vašemu otroku ne bo treba čakati nekaj tednov ali celo mesecev. Pregledan je lahko že v desetih dneh. Tako boste takoj vedeli, za kako resno težavo gre, predvsem pa med čakanjem na specialista ne boste živeli v strahu za zdravje svojega otroka.

Specialisti za mlade so pomagali tudi 15-mesečni Eriki

Erika je imela na srečo sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco, kar je povsem spremenilo potek dogodkov. Njena mama je poklicala na brezplačno telefonsko številko 080 81 10, kjer je dobila navodila za oddajo Vloge za avtorizacijo specialističnega pregleda in jo skupaj z napotnico poslala na elektronski naslov. Zaskrbljeni mami so iz zavarovalnice v treh dneh poslali termin za pregled v zasebni kardiološki ambulanti, kjer je bila mala Erika naročena že čez šest dni. Mami tako ni bilo treba pol leta živeti s strahom, če je z Eriko res vse v redu ali pa bodo potrebni dodatni posegi. Saj veste, včasih šteje prav vsak dan. 

Morda vas bo zanimala tudi zgodba triletne deklice, pri kateri so starši zatipali podkožno bulico.

 

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Naročite svetovalca