NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

08.08.2022 | 2 min branja | Zdravje

Poškodba, po kateri je Neža okrevala celo leto

Ko je trener poklical Petra in mu povedal, da se je Neža na treningu poškodovala, si ni mogel misliti, da je to šele prva izmed poškodb v nizu. »No ja, saj nisi prvič padla,« je potolažil svojo 11-letno hči, »led bomo dali gor in vse bo v redu, boš videla.« A ker je bilo Nežino koleno precej oteklo, je s temi besedami poleg Neže tolažil tudi sebe. 
Nezgodno zavarovanje in zdravstveno zavarovanje za otroka pride še posebej pri športnikih zelo prav.

 

Poškodba kolena, ki ji zgolj obkladki niso bili kos

Naslednje jutro je bilo koleno kljub obkladkom še vedno otečeno, zato je mama Nežo odpeljala k zdravnici, ta pa ji je izdala napotnico za pregled pri ortopedu. Stopnja hitro-2 bi pomenila vsaj 60 dni čakalne dobe. Ker so vsi otroci v družini tudi športniki, sta starša zanje na začetku šolskega leta sklenila nezgodno zavarovanje otrok in mladine, ki krije tudi nezgode pri športu, sklenila pa sta tudi zavarovanje Specialisti z asistenco. Mama je takoj po izdani napotnici poklicala na Asistenco zdravje, nato pa jim še isti dan (12. 9. 2017) poslala tudi vso zbrano dokumentacijo. 

Napotnica stopnje hitro-2 bi pomenila 60 dni čakanja. Kako to povedati otroku, ki obožuje gimnastiko in ne zdrži pri miru niti dva dni?

Poškodovanemu kolenu se pridruži še gleženj …

Namesto v 60 dneh je bila Neža v ordinaciji pri ortopedu že tri dni kasneje (15. 9.). Opravil je pregled in čeprav je oteklina že dodobra izginila, jo je napotil na dodatni pregled z magnetno resonanco (MR). Neža pa je živahen otrok in za povrh še z vsem srcem zaljubljena v gimnastiko, zato je želela kljub poškodovanemu kolenu na trening. Delala je le vaje, ki ne obremenjujejo kolena, a vseeno ji sreča n ibila naklonjena – na treningu si je poškodovala še gleženj. 

Ko je čez teden dni opravila MR kolena in nato prišla nazaj k ortopedu na pregled, je pošteno dvignil obrvi. Predpisal ji je konzervativno zdravljenje, hlajenje otekline ter počitek, 1. 10. pa jo je že čakal pregled poškodovanega gležnja z ultrazvokom (UZ). Specialist ji je na podlagi izvidov UZ predpisal tri obiske pri fizioterapevtu, ki ga je Neža obiskovala v ambulanti Zdravje.

V ambulanti Zdravje lahko poleg fizioterapije opravite specialistične preglede, ambulantne operacije krčnih žil, odstranitve znamenj, izrastkov na koži, ateromov ter lipomov in psihosocialno svetovanje.

 

Namesto uspešnega okrevanja nove bolečine

5. 11. je oče Nežo odpeljal na kontrolo k ortopedu, ker je Nežo kljub terapijam, počitku in hlajenju gleženj še vedno zelo bolel. Ortoped ji je predpisal še en pregled z magnetno resonanco, ki ga je Neža opravila 12. 11., rezultat pa je bil povsem nepričakovan – zlom petnice. Tokrat je zdravljenje zahtevalo več časa, Neži pa je zdravnik povsem prepovedal gimnastične treninge in obremenjevanje poškodovane noge. 

 

Več kot pol leta kasneje …

Sredi junija 2018 so izvidi na kontrolnem pregledu pokazali, da je Nežina petnica zaceljena. Zaradi ponavljajočih se poškodb jo je zdravnica poslala še na merjenje kostne gostote, ki ni pokazal večjih odstopanj. Žal pa so se bolečine spet pojavile že dobre tri mesece kasneje (24. 9.) in sledil je ponoven pregled petnice z magnetno resonanco, obenem so opravili tudi kontrolni pregled vitamina D ter feritina.

Peter ob prvem klicu trenerja pred več kot letom dni res ni pričakoval, da bo Nežino okrevanje trajalo tako dolgo, a trajalo bi še veliko dlje, če ne bi imela sklenjenega zavarovanja Specialisti z asistenco. Poleg časa so s sklenjenim zavarovanjem prihranili tudi precej denarja, saj je stroške pregledov in terapij v znesku 1.867 EUR plačala zavarovalnica.  

 

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Naročite svetovalca