NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

13.03.2020 | 2 min branja | Dom , Prosti čas

Sedaj je pravi trenutek za generalno čiščenje

Sedaj je pravi trenutek za generalno čiščenje

Prišla je pomlad in z njo čas za nove projekte. Preden jih začnemo uresničevati, je nujno temeljito pospraviti delovni prostor in se znebiti neuporabnih stvari ter urediti svoje misli. Le tako bomo lahko začeli pomlad z jasnimi cilji in svežimi idejami. To nas bo dodatno razveselilo in motiviralo k soočenju z novimi izzivi

Poskrbite za zavarovanje doma

Kako torej urediti svoj prostor in pripomoči k urejenemu umu?

  • Ostanimo organizirani. Ne pretiravajmo, sistematično se lotimo enega prostora za drugim. Nič ni narobe, če spomladansko »generalno« čiščenje traja več kot dan ali dva.
  • Prvi korak k uspešnem »generalnem« čiščenju je, da se znebimo stvari, ki jih ne potrebujemo več, oziroma stvari, ki niso bile v rabi že več kot leto dni in nikomur ne koristijo. Zavrzimo jih ali podarimo.  
  • Z »generalnim« čiščenjem bomo osvobodili že tako pretesen prostor, ki ustvarja občutek kaosa. Zelo pomembno je, da nas dom preliva z občutkom miru, svežino in pozitivno energijo, česar nam nered ne dopušča.
  • Naslednji korak k jasnim ciljem je temeljito čiščenje vseh površin – kuhinjskih, kopalniških ter tistih skritih za omaro ali pod posteljo. S tem bomo omogočili, da naš dom ponovno zasije. 
Ali ste vedeli, da bi morali žimnico obračati na drugo stran, tako da bi njen spodnji del pristal na vrhu, vsake tri mesece? S takšnim ravnanjem bo žimnica ohranjala svojo obliko, naš spanec pa bo prijetnejši. Kot tak nam bo pomagal pregnati tudi spomladansko utrujenost. 
  • Poskrbimo za globinsko čiščenje in prezračevanje sedežnih garnitur, stolov, preprog, zaves, vzmetnic in vzglavnikov. Vse našteto je idealen bivalni prostor za pršice, na katere je občutljivih kar 10 % splošne populacije. Znebimo se jih in poskrbimo za dober spanec. 
Ali ste vedeli, da se v enem gramu hišnega prahu skriva kar do tisoč pršic in do 250 tisoč njihovih iztrebkov? In, da kar do 10 % teže šest let starega vzglavnika predstavljajo žive in mrtve pršice. 
  • Pospravimo zimsko obutev in oblačila ter pripravimo garderobo za toplejše dni. Oblačila, ki jih nismo nosili že več kot eno sezono in so še vedno lepo ohranjena, očistimo in podarimo. Tako bomo poskrbeli za našo družbo in okolje.  
  • Odprimo okna, prezračimo in v svoj dom spustimo prijeten vonj pomladi. Svež zrak je najboljši način za ustvarjanje novih idej. 
Spomladansko generalno čiščenje je velik projekt. Svetujemo vam, da k sodelovanju povabite tudi ostale člane gospodinjstva. Delo v dvoje ni le bolj zabavno, temveč tudi hitrejše, če vključimo še otroke, jih pripravljamo na samostojno življenje. Prepričani smo, da vam lahko za nekatere še tako nevšečno opravilo prinese mnogo trenutkov družinskega zadovoljstva. 

Premalo časa za temeljito čiščenje doma

So pred vami v pomladnih mesecih pomembne naloge ob katerih vas skrbi, da vam bo za čiščenje zmanjkalo časa? Dogovorite se, da za čistočo in svežino vašega doma poskrbijo drugi! Člani Generali Kluba ugodnosti lahko poskrbijo za ugodnejše čiščenje doma. Preverite! 

»Generalna« zaščita doma 

Svoj dom ste temeljito očistili, sedaj je pravi trenutek, da poskrbite tudi za nevarnosti, katerim je dom izpostavljen. S celovitim domskim zavarovanjem PaketDom boste poskrbeli, da v celoti zavarujete svoj dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju: požar, vihar, toča, izliv vode, vlom, poplave, potres in podobno, pa tudi za neprijetnosti, ki se lahko zgodijo v stanovanju, na primer izliv vode, počena cev, iztek tekočin, lom stekel ali vlomna tatvina. 

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več