NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

19.02.2024 | 3 min branja | Zdravje

Ne pocenjujte športnih poškodb

Moški se zaradi športne poškodbe drži za koleno.

Statistika kaže, da so najpogostejše poškodbe, ki se zgodijo med rekreacijo, zvini, poškodbe mišic, kolena in vnetje pokostnice.

 

Nezgoda (žal) nikoli ne počiva

Nekatere športne poškodbe se zgodijo po nesrečnem naključju, za druge pa obstaja več dejavnikov, kot so poleg nepravilnega izvajanja športnih aktivnosti tudi neprimerna športna oprema, pomanjkanje kondicije in nezadostno ogrevanje ali raztezanje. Zavedati se moramo, da vsakršna »resnejša« poškodba potrebuje medicinsko oskrbo ali pregled, da se naredi ustrezen program okrevanja.

Fiziatri svetujejo predvsem pred pretiravanjem pri športnih aktivnostih. Pri preprečevanju poškodb lahko pomaga tudi temeljit pregled pred začetkom nove vadbe in upoštevanje fiziatrovih priporočil. Preberite, kaj svetuje fiziater dr. Martin Zorko.

👉  Preberite vse o vzrokih, okrevanju in preprečevanju zvinov gležnja.

👉  Naučite se prepoznati nateg mišice in kako ga preprečiti pri športu.

👉  Preverite tudi nasvete strokovnjakov, kako se izognti poškodbam pri teku oziroma kako ukrepati, če do njih vseeno pride.

 

Kdaj k zdravniku specialistu?

Če so poškodbe lažje, si za začetek lahko pomagamo sami. Pomembno je, da si vzamemo dovolj časa za počitek, poškodbo lahko v določenih intervalih hladimo ali poškodovani del povijemo z elastičnim povojem in ga dvignemo nad raven srca. Ko so bolečine hude in se še stopnjujejo ali če se pojavi močno otekanje in mravljinčenje, je potreben obisk zdravnika specialista, ki bo določil nadaljnje postopke zdravljenja glede na stopnjo poškodbe.

Hitreje do Specialista

 

Skrajšajte svoj čas okrevanja

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je 31. 10. 2023 je na prvi pregled v izbranih specialističnih ambulantah ali na izbrano zdravstveno storitev čakalo 132.655 oseb. Kar 56 % vseh čakajočih je čakalo nad dopustno mejo (vir: NIJZ, Nacionalno spremljanje čakalnih dob).

Z zdravstvenim zavarovanjem Specialisti z asistenco se lahko izognete dolgim čakalnim dobam. Na specialističnem pregledu v samoplačniški ambulanti, kamor vas bodo z napotnico osebnega zdravnika napotili preko Asistence zdravje, boste na vrsti lahko že v desetih dneh, zavarovalnica pa bo krila stroške specialističnega pregleda in vseh potrebnih nadaljnjih diagnostičnih preiskav.

Se zanašate na zdravstveno zavarovanje, ki ga krije obvezni zdravstveni prispevek? Preberite, kaj zagotavlja obvezno zdravstven ozavarovanje in kako se primerja s Specialisti z asistenco.

 

 

3 razlogi, da poskrbite za hitrejše zdravljenje

  1. Zavarovanje Specialisti z asistenco vam zagotavlja hiter in enostaven dostop do zdravnika splošne oz. družinske medicine na daljavo (Halo Doktor), hiter dostop do specialističnih pregledov in pripadajočih diagnostičnih preiskav ter psihološke pomoči, izbranih operacij in fizioterapije.
  2. Vključuje storitev Drugo mnenje, ki vam bo v pomoč, ko boste imeli pomisleke glede postavljene diagnoze ali zdravljenja. Za drugo mnenje bodo poskrbeli mednarodni strokovnjaki, ne da bi vam bilo za to treba odpotovati v tujino. V najkrajšem možnem času vam boste prejeli pisni odgovor v slovenskem jeziku.
  3. Zavarovanci, ki so zaradi bolezni ali nezgode koristili zdravstvene storitve zavarovanja Specialisti z asistenco, so se v aktivno življenje vrnili povprečno tri mesece prej kot tisti brez zavarovanja.

Mladi in zdravi? Preberite, zakaj je zavarovanje Specialisti z asistenco dobro skleniti prav takrat, ko ste še zdravi!

 

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Specialisti z asistenco