NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

20.02.2024 | 4 min branja | Dom

Pomoč obrtnika 24/7 – z domsko asistenco

Obrnik popravlja sifon pod lijakom.

Vsi jo poznamo: nesreča, ko jo najmanj potrebujemo. Zamašen odtok v kuhinji tik pred božično večerjo, cev v kopalnici, ki pušča, ko se nam zjutraj mudi v službo, in razbito okno tik pred odhodom na dopust. Gre za okvare in nesreče, ki lahko ogrozijo varnost vašega doma, zato jih morate čim hitreje sanirati, a kje tako hitro najti obrtnika?

 

Kje najti pomoč dežurnega električarja, vodovodarja ali ključavničarja?

Če se vam je že kdaj zgodilo, potem težavo poznate: po tem ko najdete številko na primer vodoinštalaterja, vam ta razloži, da ima poln urnik in lahko pride jutri. Sploh v času, ko je veliko novogradenj, imajo polne roke dela. Ko naslednji dan odbije ura, ga zopet kličete in izveste, da se je na gradbišču zavleklo, oglasil se bo lahko naslednji dan. In tako naprej. Medtem pa vi hodite na stranišče k sosedom.

Če nimate mojstra v družini, boste težko dobili nekoga, ki bo na pomoč priskočil takoj. Veliko lažje bo, če imate domsko asistenco v okviru zavarovanja PaketDom. Z enim samim klicem na številko 080 88 48 boste dobili nasvet, kako najbolje ravnati v primeru škode, in hitro organizacijo obrtniške ali druge pomoči. Obseg pomoči je odvisen od izbranega paketa kritij domske asistence, navedenega na polici.

Generali domska asistenca

 

Kdaj je najpogosteje potrebna pomoč obrtnika?

Najpogostejše okvare in nesreče, pri katerih je potrebno hitro posredovanje obrtnika. Danes lahko potrebujete pomoč vodovodarja, drugič električarja, tretjič morda celo ključavničarja. Veliko lažje vam bo, če jih ne boste iskali sami.

Dežurni vodovodar

Okvara vodovodne ali centralne napeljave: počena cev, puščanje bojlerja, okvara centralne napeljave in podobno običajno povzročijo veliko škode, predvsem zaradi razlitja vode. Poškodbam cevi boste sami težko kos, zato je poseg usposobljenega vodoinštalaterja nujen.

👉  Preberite tudi, kaj najpogosteje povzroči puščanje vode iz pralnega stroja in kaj lahko storite, da bo pralni stroj dolgo deloval brez puščanja.

 

Dežurni vodovodar za božič

Zavarovanka Zala* je na božični dan leta 2023 gostila svoje in moževe starše na božični večerji. V želji, da bi pustila dober vtis pri mami in tašči, je s pripravljenimi jedmi prekosila samo sebe, posledica pa je bila gora posode, ki se je nabrala v pomivalnem stroju in lijaku. Nato pa šok, ko je sredi priprav ugotovila, da se ji je zamašil kuhinjski odtok.

Zala je imela na polici zavarovanja Paket Dom Maxi domsko asistenco, zato je hitro poklicala številko asistence 080 88 48. Operater jo je pomiril, naj ne obupa nad božičnim druženjem in res je zavarovanka ob petih sporočila, da je obrtnik odtok že popravil in rešil praznično druženje.

 

Dežurni električar

Okvara električne napeljave: posledice udara strele, kratkega stika ali mehanske poškodbe električne napeljave, na primer vtičnic za ogrevalne naprave, so včasih zelo nevarne. Povzročijo lahko požar ali smrtno nevarni udar električnega toka, zato se popravila tovrstnih okvar nikoli ne lotevajte sami. Menjava varovalk je eno, žice pod napetostjo pa nekaj povsem drugega.

Dežurni serviser klimatskih naprav in toplotnih črpalk

Okvara klimatske naprave oziroma sistema: pred nekaj (deset) leti bi bil izpad klimatske naprave komaj opazen, danes pa brez dodatnega hlajenja ne gre več. To še posebej velja za ekstremno vroča poletja, kakršna so v zadnjem obdobju vedno pogostejša, zato je dosegljivost mojstra v soboto popoldne zelo dobrodošla.

Okvara toplotne črpalke: pav tako je danes vse pogostejše ogrevanje vode in prostorov s pomočjo toplotne črpalke. Če se ta pokvari sredi zime, je servis potreben takoj.

Dežurni ključavničar

Zaklenjena vrata: zaklenjena vrata in izgubljen ali celo zlomljen ključ so zelo neprijetne težave, katere reševanje težko preložimo za kakšen dan ali dva. Pozabite na urbane legende o tem, da se s temi težavami v prostem času ukvarjajo poklicni vlomilci, raje na pomoč pokličite ključavničarja, ki bo hitro uredil zaplet.

Dežurni steklar

Razbita in počena stekla: stekla na oknih, vratih ali ograjah skoraj vedno zahtevajo takojšnjo zamenjavo oziroma popravilo. Zaradi razbitega stekla je »odprto« okno nevarno iz več razlogov, saj lahko kdo pade skozenj, zaradi slabega vremena nastane dodatna škoda ali pa vstopijo nepridipravi. Enako seveda velja tudi za steklene dele vhodnih vrat.

Dežurni mizar

Poškodbe vrat in oken: če zaradi poškodbe ni mogoče odpreti ali zapreti vrat ali zapreti okna, je dom izpostavljen nepridipravom, v primeru slabega vremena pa škodo lahko povzroči tudi vdor vode, zato je čim prejšnje popravilo nujno.

Dežurni čistilni servis

Čiščenje prostorov: nekatere nesreče doma, na primer poplava, ali vdor meteorne, talne, fekalne in drugih voda, lahko povzročijo tudi razdejanje, ki se ga ne da počistiti zgolj z metlo in smetišnico, temveč je potreben profesionalen pristop čistilnega servisa s profesionalno opremo in industrijskimi čistilnimi sredstvi.

Dežurni zidar, krovec ali klepar

»Gradbene« poškodbe: včasih pride tudi do gradbenih poškodb, ki zahtevajo hiter poseg zidarja ali mizarja. Na primer, ko v močnem nalivu začne puščati streha ali če bi avto zletel s ceste in podrl del vaše ograje ali celo stene.

 

Dežurni krovec preprečil poplavo

Zavarovancu Nejcu* je julija 2023 močan veter proti jutru odnesel del strehe. Nevihte je bilo sicer konec, a za popoldanske ure je bila že napovedana nova. Nejc je zaskrbljen poklical številko domske asistence, opisal težavo, asistenčni center pa je takoj kontatiral bližnjega pogodbenega krovca. Ta si je pripravil material in se odpravil na lokacijo ter streho popravil tik preden je narava poslala novo pošiljko dežja in tako preprečil, da bi Nejcu ob drugem neurju nastala še večja škoda.

Nejc je v miru in na suhem elektronsko prijavil še škodo, ki je zaradi zamakanja nastala na podstrešju in v kratkem že prejel izplačilo, zavarovalnica pa je krila delo krovca.

 

Ko v domu zaradi nesreče ni več mogoče živeti

V primeru, da je vaš dom zaradi nesreče tako poškodovan, da bivanje v njem ni mogoče, vam sklenjeno zavarovanje Paket Dom z vključeno Maxi ali Maxi Plus asistenco zagotavlja organizacijo in kritje stroškov prevoza zavarovancev do začasne namestitve ter stroške začasnega bivanja (do tri noči).

 

Še nimate sklenjene domske asistence?

V primeru okvare v vašem domu lahko izkoristite domsko asistenco, ki vam omogoča pridobitev pomoči za nujna popravila 24 ur na dan in vse dni v letu. Z domsko asistenco, ki jo lahko priključite zavarovanju stanovanja ali hiše, boste imeli vedno na razpolago sogovornika, ki vam bo svetoval in podal ključne informacije za pravilno ravnanje v primeru škode.

Izbirate lahko med tremi paketi z različnimi kritji, zato vam pred sklenitvijo z veseljem prisluhnimo o vaših potrebah. Pokličite svojega zastopnika ali splošne informacije Generali zavarovalnice na 080 70 77 in na svojo polico dodajte asistenco, ki vam bo zagotovila pomoč obrtnika 24/7.

Kako do dežurnega vodovodarja?

Ko se vam pripeti nesreča, ki ogroža varnost vašega doma, preprosto pokličite 080 88 48. Pojasnite, kakšna je vaša zagata in počakajte na pomoč, v okviru vašega kritja.

Ko pride do večjih naravnih nesreč, na primer potresa, se lahko zgodi, da določene storitve niso na voljo oziroma so na voljo šele, ko so na voljo obrtniki in je prihod do zavarovanca sploh mogoč.

 

* Primeri zavarovancev so resnični, imena pa spremenjena zaradi varovanja osebnih podatkov.

Poskrbite za varen dom

Paket Dom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju.

Preberite več