NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

27.02.2020 | 2 min branja | Prosti čas , Zdravje , Šport

Ne podcenjujmo športnih poškodb

Statistika kaže, da so najpogostejše poškodbe, ki se zgodijo med rekreacijo, zvini, poškodbe mišic, kolena in vnetje pokostnice.

Nezgoda (žal) nikoli ne počiva

Nekatere športne poškodbe se zgodijo po nesrečnem naključju, za druge pa obstaja več dejavnikov, kot so poleg nepravilnega izvajanja športnih aktivnosti tudi neprimerna športna oprema, pomanjkanje kondicije in nezadostno ogrevanje ali raztezanje. Zavedati se moramo, da vsakršna »resnejša« poškodba potrebuje medicinsko oskrbo ali pregled, da se naredi ustrezen program okrevanja.

Kdaj k zdravniku specialistu?

Če so poškodbe lažje, si za začetek lahko pomagamo sami. Pomembno je, da si vzamemo dovolj časa za počitek, poškodbo lahko v določenih intervalih hladimo ali poškodovani del povijemo z elastičnim povojem in ga dvignemo nad raven srca. Ko so bolečine hude in se še stopnjujejo ali če se pojavi močno otekanje in mravljinčenje, je potreben obisk zdravnika specialista, ki bo določil nadaljnje postopke zdravljenja glede na stopnjo poškodbe.

Hitreje do Specialista

Skrajšajte svoj čas okrevanja

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je 1. 2. 2021 je na prvi pregled v izbranih specialističnih ambulantah ali na izbrano zdravstveno storitev čakalo 149.796 oseb. Kar 40 % vseh čakajočih je čakalo nad dopustno mejo.

Z zdravstvenim zavarovanjem Specialisti z asistenco se lahko izognete dolgim čakalnim dobam. Na specialističnem pregledu v samoplačniški ambulanti, kamor vas bodo z napotnico osebnega zdravnika napotili preko Asistence zdravje, boste na vrsti lahko že v desetih dneh, zavarovalnica pa bo krila stroške specialističnega pregleda in vseh potrebnih nadaljnjih diagnostičnih preiskav.

4 razlogi, da poskrbite za hitrejše zdravljenje

  1. Zavarovanje Specialisti z asistenco vam zagotavlja hiter in enostaven dostop do zdravnika splošne oz. družinske medicine na daljavo, hiter dostop do specialističnih pregledov in pripadajočih diagnostičnih preiskav ter psihološke pomoči, izbranih operacij in fizioterapije.
  2. Vključuje storitev Drugo mnenje, ki vam bo v pomoč, ko boste imeli pomisleke glede postavljene diagnoze ali zdravljenja. Za drugo mnenje bodo poskrbeli mednarodni strokovnjaki, ne da bi vam bilo za to treba odpotovati v tujino. V najkrajšem možnem času vam boste prejeli pisni odgovor v slovenskem jeziku.
  3. Zavarovanci, ki so zaradi bolezni ali nezgode koristili zdravstvene storitve zavarovanja Specialisti z asistenco, so se v aktivno življenje vrnili povprečno tri mesece prej kot tisti brez zavarovanja.
  4. Še ena dodatna prednost zavarovanja Specialisti z asistenco  je, da z njim pomembno prihranite. Vsi, ki ste ali boste hkrati sklenili dopolnilno zdravstveno zavarovanje Generali, pridobite kar 10 odstotkov popusta.

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Preberite več