NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

13.03.2019 | 2 min branja | Podjetje

S svojim poslovanjem lahko ogrožate zdravje, življenje in premoženje drugih oseb

Ste že slišali tisto prispodobo, ki pravi nekako takole: “Če zavarovanje podjetja lahko enačimo z rojstnodnevno zabavo, potem je zavarovanje splošne odgovornosti zagotovo torta, brez katere se sploh ne moremo več iti zabave.”

Tveganja v poslu so namreč postala tako samoumevna kot torta na rojstnodnevni zabavi.


Vaš večletni trud je lahko v trenutku zaman

Naj ste se v podjetju še toliko let trudili, da bi uresničili svoje podjetniške sanje, delali z največjo skrbnostjo in si prizadevali zagotavljati najboljšo kakovost, nesrečam, poškodbam, napakam ali nesporazum ne morete uiti.

In če pred odškodninskimi zahtevki tretjih oseb niste zavarovani, je lahko premoženje podjetja v trenutku v nevarnosti, saj jih boste primorani poravnati z lastnimi sredstvi.

Forbes je pokazal, da se kar 40 % malih podjetij po škodnem dogodku ne more več postaviti na noge.

Zavarovanje splošne odgovornosti že, a do kakšne zavarovalne vsote?

V zavarovalnicah v praksi opažamo naslednje: čeprav je v navadi podjetij, da se zavarujejo pred splošno odgovornostjo, zavarovanja pogosto sklepajo z neustreznimi zavarovalnimi vsotami, ki so največkrat prenizke in v primeru neljubih situacij težko pokrijejo vse nastale stroške. Tožbe proti podjetju so namreč lahko zamudne, drage, na kocko pa postavljajo tudi sloves podjetij.

Po drugi strani se podjetja morajo zavedati, da splošna odgovornost ne krije vseh primerov, ki se lahko pripetijo podjetju, zato je ključno dobro premisliti, kakšne napake, ki bi imele za posledico oškodovanje tretjih oseb in njihovega premoženja, se lahko pripetijo podjetju.

Kaj sploh zavarovati?

Razumevanje, v kakšni panogi delujete in s kakšnimi tveganji se soočate, je lahko dober začetek, kako zaščititi svoje podjetje.

Pri tem si lahko pomagate tudi s kalkulatorjem, ki vam bo glede na panogo, v kateri delujete, znal svetovati, pred katerimi tveganji se je smiselno zavarovati, preden vas v to prisili nezgoda.

 

Izognite se tveganjem za vaše podjetje

Z dobrim nasvetom se lahko izognete marsikateremu tveganju. Naročite neobvezujoč klic zastopnika, ki vam lahko pomaga najti rešitve za vaše podjetje.

Naročite klic zastopnika