NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

20.07.2018 | 2 min branja | Prosti čas

10 nasvetov za brezskrbne počitnice s pasjim prijateljem

Gre letos vaš kuža z vami na dopust? V vročih dneh poskrbite zanj tako, kot bi poskrbeli zase. S skrbnim načrtovanjem poti in dopusta bodo počitnice prijetna izkušnja za oba. Kako se pripraviti na pot in vroče dni? Zbrali smo nekaj nasvetov. 
 
  1. Preverite, v katerih namestitvah so pasji prijatelji dobrodošli in katere plaže za pse so v bližini.
  2. Pred odhodom preverite postopke in zahteve za vstop v drugo državo
  3. Razmislite, kaj vse potrebujete vaš pes na dopustu, da se bo dobro počutil. Sprememba okolja je stresna tudi za psa. Ne pozabite na »domačo lekarno« za kužka. 
  4. Potujte takrat, ko ni prevelike vročine. Poskrbite za varen prevoz psa, zadosti postankov in tekočine. Ste vedeli, da tudi pse lahko muči potovalna slabost?
  5. Psa nikoli ne puščajte samega v razgretem vozilu. Prav tako kot človek lahko doživi vročinski udar, ki se tragično konča. 
  6. Plavanje je koristno za pse. Za igro uporabite igračo, ki plava na vodi. Pred kopanjem mu ponudite vodo, da ne bo posegal po slani, po kopanju ga stuširajte in preprečite neprijetno srbenje. 
  7. Tudi pse lahko opeče sonce, še posebej tiste s svetlo in kratko dlako. Izogibajte se soncu takrat, ko je najmočnejše, poskrbite za zaščitno oblačilo ali se o primerni zaščiti posvetujte z veterinarjem. Nekateri priporočajo, da psa namažete s sončno kremo za dojenčke. 
  8. Na sprehod pojdite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Vmes pa poskrbite za senco, po možnosti hlajene prostore in zadosti tekočine. Na vročem asfaltu si lahko opeče nežne tačke. 
  9. Tudi psu lahko ponudite sladoled, vendar ne vašega, ker vsebuje preveč sladkorja. Kužka lahko ohladite z ledenimi kockami iz juhe ali zmrzlino iz skodelice jogurta, banane in žličke medu. 
  10. Poletje je tudi čas, ko se kužkom hitro kaj zgodi, lahko zbolijo ali se okužijo s katero izmed zanje nevarnih bolezni, na primer srčno glisto, ki se prenaša s piki komarjev. Da vas obisk pri veterinarju po prihodu domov ne bo preveč udaril po žepu, pravočasno poskrbite za zavarovanje kužka

Ste že poskrbeli za štirinožnega prijatelja?

Zavarovanje psa WIZ Kuža krije stroške zdravljenja zaradi nezgode in bolezni ter odgovornost iz posesti.

WIZ KUŽA