NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

01.12.2017 | 2 min branja | Zdravje

Hitra diagnoza pri bolečinah v nosu in glavi

Babice in mame nas niso zaman ves čas opozarjale: »Glej, kod hodiš!«. Prav nenavadna nezgoda se je zgodila Daretu, ki ga je preusmerjena pozornost med hojo stala kar nekaj obiskov belih halj. Dareta je iz druge strani ceste poklical znanec, s katerim se že dolgo nista srečala. Dare se je ozrl, ga pozdravil in še naprej hodil. Čez par korakov je stal drog mestne razsvetljave in Dare se je z obrazom zaletel naravnost vanj. Razen neprijetne bolečine in zadrege pred prijateljem sprva ni kazalo, da bi nezgoda Daretu pustila posledice. Doma si je oteklino hladil z ledom, vendar bolečina kljub temu ni pojenjala. 

Hitreje do specialističnih pregledov

Čez nekaj dni ga je v čelnem delu začela boleti tudi glava, zato se je odločil za obisk zdravnika, ki mu je napisal napotnici za nevrologa in otorinolaringologa. Dare je želel napotnici z oznako »hitro«, ki bi ga do specialista pripeljala najkasneje v treh mesecih, vendar njegov zdravnik kljub bolečinam in zaskrbljenosti pregledov pri specialistu ni ocenil kot zelo nujnih in prejel je napotnici z oznako »redno«. Dare se je zato obrnil na zavarovalnico, pri kateri je imel sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco. Poklical je v Asistenco zdravje na brezplačni telefon 080 81 10 in izpolnil vlogo za avtorizacijo (soglasje), vlogi pa priložil svoji napotnici za nevrologa in otorinolaringologa. V Asistenci zdravje so ga naročili k specialistoma, pri katerih je bil na vrsti že v  osmih oziroma desetih dneh

Brez dolgotrajnega čakanja na dodatne preiskave in poseg

Nevrolog je posumil, da so lahko bolečine v glavi tudi drugega izvora, zato ga je napotil na dodatno preiskavo – magnetno resonanco glave. Dare je ponovno je poklical v Asistenco zdravja, kjer so ga na podlagi specialističnega izvida v najkrajšem času naročili tudi na ta pregled. Po opravljeni diagnostiki se je Dare preko Asistence z izvidom iz magnetne resonance naročil še na ponovni kontrolni pregled pri nevrologu. 

Specialist otorinolaringolog je pri Daretu ugotovil, da je v nezgodi utrpel poškodbo nosnega pretina, zato je predlagal operativni poseg v enodnevni obravnavi. Čakalna doba je bila tudi v tem primeru krajša zaradi sklenjenega zavarovanja. Po opravljenem posegu je moral Dare opraviti še kontrolni pregled pri otorinolaringologu.

Kako je Dare prišel hitreje na vrsto 

Vse naštete storitve je organizirala in plačala zavarovalnica, pri kateri je Dare pred časom sklenil zavarovanje Specialisti z asistenco. Brez zavarovanja bi Dare na specialistične preglede, dodatno diagnostiko oziroma poseg čakal bistveno dlje oziroma, če bi želel hitrejšo obravnavo opraviti kot samoplačnik, bi za zdravstvene storitve plačal 1.780 evrov. Daretu je zdravnik predpisal tudi zdravila za lajšanje bolečin in glavobolov na beli recept, katerih stroške je prav tako krila zavarovalnica Generali iz zavarovanja Specialisti z asistenco. 

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Preberite več