NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

25.08.2016 | 2 min branja | Zdravje

Naj dolge čakalne dobe postanejo preteklost

Preden nadaljujete z branjem tokratnega zapisa, pomislite, česa ste si pri svoji zadnji bolezni ali poškodbi najbolj želeli? Da bi bili čim prej spet zdravi oziroma bi vam v primeru bolečin in poškodb nekdo čim prej pomagal. Imamo prav?

Vsak, ki se je že kdaj srečal z bolečinami, ki nikakor niso hotele popustiti, bi v tistem trenutku vse na svetu zamenjal za hitro zdravniško pomoč. Realnost je pogosto precej drugačna, saj kljub bolečinam in napotnici za nujen medicinski poseg paciente pogosto čakajo različno dolge čakalne vrste. V takem primeru je preprosto treba potrpeti nekaj dni, tednov ali celo mesecev, da se pride na vrsto.

Imate dovolj potrpljenja za čakanje?

Ne glede na to, koliko ste stari in na kateri poseg čakate, je čakanje mučno. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje se povprečne čakalne dobe za prvi pregled v ortopedski ambulanti, za fizioterapijo na primarni ravni, magnetno resonanco skeleta in pregled v kardiološki ambulanti gibljejo od 90 do 131 dni oziroma približno štiri mesece (podatki za leto 2016). Tudi v primeru, da ste izjemno potrpežljivi in bolečine dobro prenašate, je to zelo dolga doba. V času čakanja se lahko vaše zdravstveno stanje močno poslabša, poškodba ali bolezen vas omejujeta pri delu v službi in doma, zaradi zdravstvenih težav ne morete početi stvari, v katerih uživate. Imate res dovolj potrpljenja za vse to?

S pravim zavarovanjem gre hitreje in ceneje

Pri Generaliju smo pripravili zavarovanje Specialisti z asistenco, s katerim svojim zavarovancem zagotavljamo:

  • hitrejši dostop do zdravstvenih storitev,
  • hitrejšo diagnozo in zdravljenje,
  • hiter proces naročanja.

Ker je pri zdravstvenih težavah pomembna hitra obravnava, vam zavarovanje omogoča dostop do specialista lahko že v 10 dneh. Poleg tega z diagnozami in zdravljenjem nimate stroškov, pri naročanju in iskanju specialistov pa vam z veseljem pomagajo svetovalci v Asistenci zdravje.

Kako je to videti v praksi?

Ko se vam primeri kakšna nevšečnost, kot je recimo nenadna in nevzdržna bolečina v križu, najprej obiščete svojega zdravnika, ki vam izda napotnico. Nato pokličete Asistenco zdravje 080 81 10, opišete svojo težavo in že v nekaj dneh vas svetovalec obvesti, kje in kdaj imate dogovorjen pregled. Če se specialist odloči za nadaljnje preiskave ali terapije, o tem obvestite asistenco zdravje in postopek se ponovi. Svetovalci v Asisitenci zdravje namreč ves čas pregledov in terapij skrbijo, da imate vedno zagotovljeno najhitrejšo možno obravnavo pri specialistih in terapevtih, prav tako pa so vam vedno na voljo za vaša vprašanja.

Zakaj bi čakali? Raje uživajte v življenju!

Poleg prihranka časa in stroškov zavarovanje krije še vrsto drugih storitev:

  • specialistične preglede,
  • diagnostične preiskave,
  • fizioterapevtske storitve,
  • ambulantne posege,

Zdravje začnemo ceniti šele takrat, ko je ogroženo ali ko ga izgubimo, a nanj je pametno misliti že prej. Prihranite si skrbi za svoje zdravje, saj boste pri specialistu pregledani v najkrajšem možnem času, ki ga zagotavlja zavarovanje Specialisti z asistenco. 

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Naročite svetovalca