Zavarovanje raki

Poskrbite za finančno varnost vas in vaše družine ob nastanku bolezni.

Želim nasvet

Opis kritij

Zavarovanje krije denarno izplačilo zavarovalne vsote ali njenega dela, če vam v času trajanja zavarovanja, po izteku 6-mesečne čakalne dobe, potrdijo predinvazivni ali invazivni rak oziroma benigni možganski tumor.

Predinvazivni rak

Upravičencu izplačamo 20 % dogovorjene zavarovalne vsote v primeru potrjene diagnoze predinvazivnega raka. Zavarovanje ostane še naprej v polni veljavi za invazivno stanje in benigni možganski tumor.

Invazivni rak

Upravičencu izplačamo 100 % dogovorjene zavarovalne vsote v primeru potrjene diagnoze invazivnega raka. V tem primeru se zavarovanje prekine. Če je bila zavarovalnina izplačana zaradi bolezni otroka, potem zavarovanje ostane v veljavi za starša in njegove ostale otroke.

Benigni možganski tumor

Upravičencu izplačamo 100 % dogovorjene zavarovalne vsote v primeru potrjene diagnoze benignega možganskega tumorja. V tem primeru se zavarovanje prekine. Če je bila zavarovalnina izplačana zaradi bolezni otroka, potem zavarovanje ostane v veljavi za starša in njegove ostale otroke.

Kakšna je premija?

Premija je odvisna od vaše starosti, izbrane zavarovalne vsote in popustov, ki vam pripadajo. Zavarovalno vsoto izberete poljubno med 1.000 EUR in 100.000 EUR.

INFORMATIVNI PRIMER MESEČNE PREMIJE ZA 40-LETNO OSEBO, BREZ UPOŠTEVANIH POPUSTOV
ZAVAROVALNA VSOTA 10.000 EUR ZAVAROVALNA VSOTA 50.000 EUR
OSNOVNA MESEČNA PREMIJA: 3,47 EUR* OSNOVNA MESEČNA PREMIJA: 17,35 EUR*

*Premija vključuje 8,5 % DPZP. Premija se prilagaja starosti zavarovanca.

Dodatne ugodnosti ob sklenitvi zavarovanja

  • *Generali ZAME lojalnostni popust do višine 35 %, ki vam pripada za sklenjena zavarovanja pri nas in se obračuna glede na število zbranih Generali točk.
  • S članstvom v programu prednosti ZAME lahko koristite še *Generali ZAME kupon, ki vam v prvem zavarovalnem letu dodatno zagotavlja do 30-% popust, odvisno od števila zbranih Generali točk.

*Več na www.generali-zame.si.

Pogovorite se z zastopnikom

 

Zakaj priporočamo kombinacijo zavarovanj Specialisti z asistenco in Raki?

Z zavarovanjem Specialisti z asistenco si zagotovite hitrejšo pot do diagnoze, ki jo lahko preverite tudi s storitvijo Drugo zdravniško mnenje. Tako se prepričate o postavljeni diagnozi in prejetem postopku zdravljenja.
Ob postavljeni diagnozi raka ali benignega možganskega tumorja prejmete izplačilo dogovorjene zavarovalnine; gre za izplačilo denarnega zneska, s katerim si lahko olajšate finančne skrbi.

Pogosta vprašanja

Zavarovanje lahko sklenejo osebe od 18. do 80. leta starosti.

Otroci do dopolnjenega 21. leta so vključeni v zavarovanje starša.

Trajanje zavarovanja je eno leto z avtomatičnim podaljševanjem za enako časovno obdobje. Če v času trajanja zavarovanja zavarovanec preide v naslednji starostni razred, se premija prilagodi novi starosti (poviša).
Zavarovanje se lahko podaljšuje do poteka zavarovalnega leta, v katerem oseba dopolni 85 let.

Ne. Ker je zavarovalna premija odvisna od starosti, se sproti prilagaja. Če v času trajanja zavarovanja zavarovanec preide v naslednji starostni razred, se premija prilagodi novi starosti (poviša).

Zavarovanje začne veljati tistega dne, ki je na polici določen kot datum začetka zavarovanja.

Zavarovalno kritje začne veljati po izteku 6-mesečne čakalne dobe ob sklenitvi zavarovanja in če je za zavarovanje plačana zapadla premija.

Ko boste potrebovali storitve iz zavarovanja, pokličite Asistenco zdravje na brezplačno telefonsko številko 080 81 10 ali pišite na zdravje.si@generali.com.

Zavarovanje uveljavljate tako, da izpolnite zahtevek za prijavo ter predložite dokazila (npr. zdravstveno dokumentacijo z dokazili, zdravniško spričevalo, dokazilo o starševstvu, če zahtevek uveljavljate za svojega otroka …).

Kako lahko sklenete zavarovanje Raki?

Zavarovanje lahko sklenete:

Pogovorite se z zastopnikom

 

Rdeča svetuje

Rak prostate, penisa in mod - to so znaki "moških" rakov

Nekatere vrste raka so tipično moške, zato je posebej za gospode pomembno, da so pozorni na njihove znake. Preverite, katere!

Prepoznavanje znakov raka in redni pregledi rešujejo življenja

Okrevanje po hudi bolezni nikoli ni enostavno, a s pravo podporo in oskrbo je mogoče. Kratek video prikazuje, kako je Matej premagal raka.

Rak pri ženskah: katere so najbolj pogoste vrste?

Rakava obolenja najlažje premagamo, če jih zgodaj odkrijemo, še pred tem pa preventivno ravnamo. Spoznajte najpogostejša obolenja pri ženskah.