NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

23.02.2021 | 8 min branja | Zdravje

Kako vam video posvet z zdravnikom Halo Doktor lahko pomaga?

Pacientka z zdravnikom v okviru storitve Halo Doktor govori na video klicu

Osebni zdravnik je običajno prvi, pri katerem iščemo pomoč, ko nas kaj boli oziroma se pojavijo druge težave. Pri njem se oglasimo, da preveri resnost naše težave in nas po potrebi napoti v nadaljnjo obravnavo. Kaj lahko storite, da boste do pomoči prišli čim hitreje?

Zdravniki splošne oziroma družinske medicine so prvi, ki sprejmejo večino pacientov, zato so zelo obremenjeni in hitro se zgodi, da ob nenehno zasedenih telefonskih linijah težko prikličemo ordinacijo. Kadar težave niso urgentne, termin dobimo šele čez nekaj dni, po tem, ko smo morda že nekaj dni čakali na prosto linijo. Nekateri se takrat odločijo preprosto obiskati urgenco, čeprav težava v resnici ni urgentna. Če imate sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco, se lahko odločite še za tretjo možnost – video posvet.

 

Anita je želela težavo odpraviti čim hitreje

Anita je zaposlena v pisarni, med epidemijo pa dela od doma. V pisarni je bilo Anitino delo razgibano, sedaj pa že 3 mesece nenehno dela z računalnikom, zato jo je začelo boleti desno zapestje. Bolečina se je stopnjevala in ker jo je tudi po enem tednu še vedno ovirala pri delu in gospodinjskih opravilih, je poklicala svojega osebnega zdravnika. Njena težava ni bila urgentna, zato jo je zdravnik naročil na pregled šele čez teden dni.

Anita ni hotela čakati, zato je izkoristila zavarovanje Specialisti z asistenco in se prek storitve Halo Doktor dogovorila za video posvet z zdravnikom splošne medicine že isti dan. Ob video klicu z zdravnikom je Anita opisala svoje težave in odgovorila na vsa zdravnikova vprašanja.

Zdravnik si je ogledal zapestje in Aniti izdal Halo Doktor napotnico za specialistični pregled pri ortopedu v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco. Anita je specialista obiskala že čez 5 dni, prejela diagnozo in recept za zdravila, s katerimi je v tednu dni odpravila bolečino. 

Storitev Halo Doktor

 

Kako zdravnik postavi diagnozo prek video klica?

Trajanje posveta z zdravnikom Halo Doktor

Trajanje video klica je odvisno od težave. V večini primerov posvet traja približno 15 minut, dolžina klica pa je lahko tudi do 30 minut, kar v veliki večini primerov zadostuje, da zdravnik prepozna težavo in pacientu svetuje. Ko ni tako, se z zdravnikom dogovorite za nov termin posveta.

Zdravnik Halo Doktor pregleda tudi že obstoječe izvide

Pri dolgotrajnih težavam verjetno že imate izvid specialista ali laboratorijske izvide. Da bo posvet bolj učinkovit, lahko vso dokumentacijo ponudite zdravniku v pogled prek aplikacije. Po pregledu dokumentacije vam zdravnik izpiše izvid s svojim mnenjem ter s priporočili za nadaljnje zdravljenje.

Kako zanesljiva je diagnoza?

»Ključnega pomena za postavitev diagnoze je zgodba o razvoju težav, ki nam jo pove bolnik. Tudi pri običajnem pregledu s pogovorom pridobimo od 80 do 90 % podatkov za postavitev diagnoze. Iz izkušenj lahko povem, da telesni pregled, laboratorijske preiskave in slikovne preiskave v večini primerov dajo manj informacij kot pogovor. Niso pa nepomembne. Vse je odvisno od zdravstvene težave. Preiskave so včasih tudi nujno potrebne. Diagnoza po video klicu je praviloma delovna diagnoza. To pomeni, da govorimo o določeni verjetnosti za bolezen. V družinski medicini se namreč pogosto srečujemo s stanji, ko bolezen še ni razvita v takšni meri, da bi bila diagnoza zanesljiva. Video posvet pa nam omogoča tudi sliko pacienta in s tem splošno oceno njegovega zdravstvenega stanja ali njegovega prizadetega dela telesa, kar že predstavlja tudi že delno telesni pregled, ki dopolnjuje sam pogovor.«
dr. med. Žiga Hladnik, specialist družinske medicine

Zdravnik Halo Doktor lahko priporoči nakup zdravila ali izda HD napotnico za specialista

Po video posvetu vam zdravnik izda izvid in napotke za zdravljenje. Če je potrebno, vam zdravnik Halo Doktor izda tudi napotnico za nadaljnje zdravljenje v okviru Specialistov z asistenco. Lahko pa vam priporoči nakup zdravila v prosti prodaji.

 

Kaj če z enim video posvetom ni mogoče postaviti diagnoze?

V redkih primerih postavitev delovne diagnoze po enem video posvetu ni mogoča. Takrat zdravnik Halo Doktor spremlja vaše bolezensko stanje in vam je na voljo večkrat, če je to potrebno za izdajo izvida in napotkov za nadaljnje zdravljenje ali priporoči obisk osebnega zdravnika.

»Z video posvetom sem bil zelo zadovoljen. Zdravnika sem lahko poklical točno ob dogovorjenem terminu, ko sem imel za to čas. Pogovor je potekal umirjeno, saj si je vzel čas samo zame. Ni bilo nobenih vmesnih motilcev, kot se pogosto zgodi pri zdravniku – telefoni, sestra, … Skupaj sva naredila načrt, kako postopati v primeru moje zdravstvene težave. Izvid z napotki za samozdravljenje sem prejel že naslednji dan. Z upoštevanjem zdravnikovih navodil sem se že v nekaj dneh počutil bolje. Lahko rečem, da sem zaradi hitre obravnave pri zdravniku preprečil komplikacije, ki bi lahko sledile, če ne bi z zdravljenjem začel takoj.«
Marko N.*

 

Za posvet z osebnim zdravnikom ni treba od doma

Kako uveljavljate storitev Halo Doktor?

  1. Na spletni strani halodoktor.si/generali aktivirate dodatno kritje s klikom na okence »PRIJAVA«.
  2. V aplikacijo Halo Doktor vnesete številko svojega mobilnega telefona in vpišete varnostno kodo, ki jo prejmete na SMS. Ob prvi prijavi vpišete še vaše podatke: ime in priimek, datum rojstva ter elektronski naslov.
  3. Po vpisu podatkov lahko izberete video klic ali se naročite na prosti termin. Pred začetkom video posveta vam pomagamo preveriti vse potrebne nastavitve, da bo kakovost video posveta čim boljša.
  4. V nekaj minutah po opravljenem pogovoru z zdravnikom prejmete izvid in morebitno Halo Doktor napotnico.
  5. Halo Doktor napotnica velja za nadaljnje zdravljenje v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco.

Zdravnika Halo Doktor lahko pokličete od koderkoli

Zdravnika lahko pokličete od kjerkoli:

  1. Od doma. Za posvet se vam ni treba nikamor peljati.
  2. Iz tujine. Tudi, če ste na službeni poti ali izletu in zaradi neznanja jezika ne želite obiskati lokalne ambulante ali bolnišnice.

Priporočamo le, da klic opravite v mirnem okolju, ki vam omogoča dovolj zasebnosti, da boste lahko govorili o svojih zdravstvenih težavah.

Ali so zdravniki Halo Doktor dostopni vsem?

Video posvet z zdravnikom Halo Doktor je nova storitev zavarovanja Specialisti z asistenco in je na voljo vsem, ki so zavarovanje Specialisti z asistenco sklenili od 27. januarja 2021 dalje.

Zavarovanci z že sklenjenim zavarovanjem Specialisti z asistenco, pa lahko novo kritje Halo Doktor dodajo na obstoječo polico s pomočjo svojega zavarovalnega zastopnika.

»V trenutnih okoliščinah (izjava je nastala v času omejitev, povezanih s COVID-19) je do mojega osebnega zdravnika res težko priti, zato sem se zelo razveselila storitve Halo Doktor. Dobrodošlo je, da mi ni bilo treba iti na pot, si urejati prevoza in skrbeti za varstvo mojih otrok. Presenečena sem bila nad enostavnostjo rešitve, kako je bilo vse preprosto in hitro. Največ mi je pomenilo, da si je zdravnik zame vzel čas, njegov odnos pa je bil zelo profesionalen in prijazen, čeprav sva se šele spoznala. Do zdaj sem imela že 2 video posveta z zdravnikom. Pohvale vredno, da je mogoče tudi to urediti na daljavo!«
Ivica L.*

 

Zdravnik na daljavo tudi ob koncu tedna in za praznike

Zdravniki Halo Doktor so na voljo prek telefona, tablice ali računalnika po predhodno dogovorjenem terminu, ki vam najbolj ustreza. Tudi takoj, če je potrebno, in tudi ob koncu tedna in za praznike, vsak dan med 6.00 in 22.00 uro.

 

 

*Imena uporabnikov storitve so zaradi varovanja zasebnosti spremenjena, izkušnja s storitvijo Halo Doktor pa resnična.

 

Video posvet z zdravnikom Halo Doktor je na voljo od kjerkoli

Za obisk zdravnika vam ni treba od doma. Termin posveta določite sami. Preverite zavarovanje Specialisti z asistenco.

PRIKAŽI VEČ