Vidno ima vedno prav

Gotovo drži, da morajo močnejši v prometu paziti na ranljivejše, a vseeno tudi pešci in kolesarji lahko naredimo veliko za svojo varnost. Poleg tega, da uporabljamo pločnike in upoštevamo druge ukrepe varnega gibanja v prometu, je v temi še posebej pomembno, da poskrbimo za svojo vidnost. Ker bi na cilj radi prišli varni, uporabimo kresničko in odsevni trak ter pazimo, da se oblečemo v svetla oblačila.

Potegujte se za vedno vidne nagrade in poskrbite, da boste v prometu varnejši!

Preizkusite svoje znanje! Vedno vidne nagrade čakajo

Preverite, kako dobro poznate vpliv oblačil in opreme na vidnost kolesarjev in pešcev, ter sodelujte v nagradni igri.

Nagradni sklad:

  • 1.-3. nagrada: Generali »Vedno vidni« paket: nahrbtnik, večnamenska lučka, odsevnik

  • 4.-13. nagrada: Generali »Vedno vidni« paket: pelerina, večnamenska lučka, odsevnik

Varno ima vedno prav, prav tudi Trkaj

Ne le na prvi šolski dan - vse dni v letu se moramo avtomobilisti zavedati, da so v prometu tudi ranljivi udeleženci, na katere moramo biti še posebej pozorni. Ampak Trkaj to pove na veliko bolj zabaven način.

Trije namigi za boljšo vidnost

1. Vi avto vidite, voznik vas ne!

Ne pozabite, da pešci in kolesarji avtomobil v temi vidijo veliko prej, kot avtomobil njih, saj imajo avtomobili prižgane močne luči in so praviloma tudi glasni.

2. Varnost pred modnimi zapovedmi

Čeprav so v hladnih mesecih modna temna oblačila, izberite raje svetla, saj boste tako bolj vidni. Naj bodo varnostna zapoved svetla oblačila za otroke in odrasle.

3. V temi ne pozabite na odsevnik

V temi naj vas spremlja odsevnik – tudi kot trak, kapa, torba ali kak drugi predmet na telesu oziroma oblačilih, ki jih nosite. Kdo pravi, da so kresničke le za otroke?

Izognite se finančnim posledicam nezgod - z nezgodnim zavarovanjem za otroke in mladino

Pred nezgodami otroka ne morete obvarovati, pa če se še tako trudite. Z našim nezgodnim zavarovanjem pa lahko poskrbite, da posledice nezgode ne bodo prinesle finančnih skrbi.
Nezgodno zavarovanje velja 24 ur na dan, ne glede, kdaj in kje se zgodi nezgoda: v vrtcu, šoli, na izletu, potovanju, doma ali v tujini, med počitnicami. Vaš otrok ali mladostnik v najkrajšem času pridobi diagnozo in zdravljenje, ki omeji morebitne trajne posledice in omogoči vrnitev v šolo.

Preverite zavarovanje

Varno ima vedno prav

Pripravite otroka na varno pot v šolo

V času šolskega pouka se mnogi otroci vsako jutro peš odpravijo v šolo. Samostojen prihod v šolo je za otroka razburljiv in pomemben mejnik na poti do odraslosti, a pomembno je, da ga na pot pravilno pripravimo - to je naloga staršev.

Ste prepričani, da znate pravilno prečkati cesto?

Prečkanje ceste je ena najbolj zahtevnih nalog v prometu, še posebej, kadar se pred prehodom znajdejo otroci. Preverite, če poznate vsa pravila, ki jih morate priučiti otroku.

Otroci v prometu - starši kot učitelji in zgled

Kako lahko prispevamo k varnosti v cestnem prometu in kako na varno udeležbo pripravimo otroke, nam je v spletnem pogovoru predstavil Robert Štaba, strokovnjak na področju varne mobilnosti in predsednik Zavoda Varna pot.

Ker nam vaša varnost v prometu pomeni vse

Z umeščanjem 3D-zeber želimo na opozoriti na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa. Inovativni prehodi pritegnejo pozornost in voznike spodbudijo, da upočasnijo.

Spoznajte projekt