NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

22.07.2020 | 2 min min branja | Prosti čas , Tujina

Sproščeno na dopust - imamo vse spakirano?

Priprava na dopust je lahko stresna, če se tega lotimo v zadnjem trenutku. Za vas smo pripravili koristne nasvete, kako se lahko na dopustovanje učinkovito pripravite, vaše počitnice pa se bodo tako začele brez skrbi in grenkega priokusa, ker ste pozabili nekaj pomembnega.

1. Pripravite si seznam. Na list papirja zapišite najpomembnejše stvari, kot so osebni dokumenti, stvari za osebno higieno in zdravila, tehnika, oblačila in obutev, ostalo. Pri pakiranju oblačil in obutve preverite, kakšno bo vreme v kraju, kamor potujete, ter naredite načrt, kaj boste kateri dan oblekli. Če na potovanju načrtujete določeno aktivnost (npr. plavanje, plezanje, kolesarjenje), zapišite tudi potrebščine, ki jih potrebujete za izbrano dejavnost.

2. Izberite pravo potovalno torbo ali kovček. To je še posebej pomembno, če potujete z avtom in ste omejeni s prostorom. Izognite se trdim kovčkov, ki se težje zlagajo in posledično zavzamejo več prostora. Pakirajte v manjše potovalke, ki jih boste lažje zložili in si ustrezno razporedili prtljago. Pri pakiranju za potovanje z letalom ne pozabite preveriti teže kovčka.

3. Spakirajte dan prej. Sledite vašemu seznamu in dan pred potovanjem spakirajte vse. V torbico, ki jo boste imeli pri roki, spakirajte najnujnejše, kot so dokumenti, denar, vavčerji. Preden kovček zaprete, ponovno preverite svoj seznam – tako zagotovo ne boste ničesar pozabili.

4. Napolnite vse elektronske naprave. Pametni telefoni in tablice so naši vsakdanji sopotniki. Če želite najlepše trenutke s potovanja ujeti na telefon, ga ne pozabite napolniti, koristno pa je tudi, da si nanj naložite potovalne aplikacije, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju novosti. Preden odpotujete pa ne pozabite s seboj vzeti tudi polnilcev.

5. Ne pozabite na zavarovanje. Da bodo vaše počitnice zares brezskrbne ne pozabite pravočasno skleniti zavarovanja za tujino. Ne dovolite, da vam nepredvidljivi dogodki pokvarijo potovanje ali zaslužen dopust.

6. Pripravite se tudi na daljšo pot. Preverite pretočnost cest, na katere se odpravljate. A ker je pametno načrtovati tudi za nepričakovano, poskrbite za prigrizke in zadostno količino vode. Če potujete z otroki poskrbite, da se bodo tudi na poti lahko zamotili in bo skupno potovanje tako bolj prijetno. Pripravite jim barvice, zvezke, najljubšo igračo, ali za zabavo poskrbite s “Potovalnimi igrami” – pripovedujte zgodbe, igrajte se »Kdo prvi vidi?«, ugibajte naslove znanih pesmi …

Na spodnji povezavi si lahko prenesete uporaben poletni kratočasnik, s koristnimi nasveti, uporabnimi vsebinami in zabavnimi ugankami za vso družino.

Prijetno dopustovanje!

Poletni nasveti

Koristni nasveti za prijetno in sproščeno preživljanje poletnih dni.

Prenesite kratkočasnik