NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

19.07.2019 | 2 min branja | Prosti čas , Tujina

5 moto zborov, ki jih ne smete izpustiti

Moto zbore obiščejo ljudje z vseh vetrov in različnih življenjskih obdobij, ki jih druži ljubezen do bencinskih hlapov in občutka svobode na motorju. Vožnja in druženje s starimi prijatelji ali spoznavanje novih, ogled najnovejših, vintage ali unikatnih motorjev, večerna zabava z glasbo, vse to so razlogi, da zajahate svoj motor in se zaženete na katero od najzanimivejših motorističnih srečanj s seznama, ki smo ga pripravili za vas.

Wheels and Waves, Francija 

Wheels and Waves festival poteka v Biarritzu, čudovitem baskovkem mestu ob Atlantiku in združuje ljubitelje motoristične, surf in skejt kulture. Vožnje po bližnjih Pirenejih, občudovanje najkreativnejših »custom« motociklov, dirke v kostumih, surfanje popolnih valov, skejt sešn na prizorišču festivala in večerni koncerti, vse to je možno doživeti v podaljšanem vikendu na francoski obali. Festival vsako leto pritegne znana imena iz sveta unikatno predelanih motorjev in surfanja, ki pridejo pokazati svoje najnovejše stvaritve in uživati v sproščenem vzdušju. Cena festivalske vstopnice je 60 EUR v predprodaji oziroma 90 EUR na prizorišču.

Elefantentreffen, Nemčija

Elefantentreffen oziroma Srečanje slonov velja za najstarejši moto zbor v Evropi. Odvija se na Bavarskem, blizu meje s Češko, konec januarja ali začetek februarja, ko so tla večinoma prekrita s snežno odejo. S konceptom »nazaj za prihodnost« spodbujajo prihod in udeležbo na srečanju izključno z motornimi kolesi ter spanje v šotorih, kar zagotovi odlično vzdušje, glede na letni čas pa je dogodek verjetno primeren le za najbolj trdožive in avanturistične motoriste. Srečanje je bilo sprva namenjeno voznikom motorjev s prikolico Zündapp KS 601, ki so jih ljubkovalno imenovali »zeleni slon«, od koder izvira ime dogodka.

European Bike Week moto zbor, Avstrija

European Bike Week srečanje se vsak september odvija pri naših sosedih Avstrijcih ob Baškem jezeru oziroma Faaker See po nemško. Dogodek se je začel leta 1998, ko je obletnico praznoval legendarni Harley Davidson in je sčasoma prerastel v največje evropsko srečanje ljubiteljev bencinskih hlapov, rohnenja chopper motorjev in rock kulture, vsako leto pritegne okoli 100.000 obiskovalcev. Središčni točki festivala sta Harley Village – del prizorišča, kjer je lociran tudi uradni zastopnik za Harley Davidson in pa tradicionalna parada okoli jezera, ki se je udeleži tudi do 25.000 motorjev.

Mirna Peč, Slovenija

Eno največjih motorističnih srečanj v Sloveniji vsako leto ob začetku motoristične sezone poteka v Mirni Peči. Tradicionalnega srečanje pred cerkvijo, kjer se blagoslovi motorje, sledi pa pogostitev in zabava, se običajno udeleži okoli 10.000 motoristev. Dogodek poleg prijetnega druženja služi tudi za opozarjanje motoristov in širše javnosti o začetku sezone ter nevarnostih v prometu, povezanih z motornimi kolesi.

Distinguished Gentleman's Ride, po vsem svetu

Navdihnjena po liku Dona Draperja iz kultne televizijske serije Oglaševalci tako imenovana Vožnja uglajenih gospodov ni klasično srečanje, temveč se na isti dan odvija po vsem svetu, kjer se pač zbere dovolj urejenih ljubiteljev jeklenih konjičkov. Poudarek je na klasičnem in vintage stilu, za gospode so tako obvezna oprema urejeni brki in pričeska, lepa obleka ali telovnik in kravata oziroma metuljček. Podobno velja za motocikle – vozniki cafe racerjev, bobberjev, klasičnih motorjev ali vesp, ki se radi uredite, vožnja letos poteka 29. septembra, gre pa za dobrodelno druženje, ki podpira boj proti raku prostate, zato so donacije dobrodošle.

Na pot z zavarovanjem TUJINA

K dobrim pripravam na pot sodi tudi urejeno zavarovanje TUJINA. ki poskrbi, da nepredvideni dogodki ne povzročijo dodatnih stroškov!

Preberite več