Zavarovanje motornih koles

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti mora skleniti vsak motorist. Je obvezno zavarovanje, namenjeno kritju materialne in nematerialne škode, ki jo z vozilom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju.

Kasko zavarovanje motorja

Kasko zavarovanje vam zagotavlja, da bo vaše motorno kolo zavarovano v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so trčenje z drugim vozilom, zdrs s ceste, tatvina, požar in drugi posebni dogodki. Ob sklenitvi kasko zavarovanja, lahko izbirate med različnimi obsegi kritja in višino franšize ter tako zavarovanje prilagodite vašim potrebam.

Tujina

Tujina je zavarovanje za tujino, ki krije stroške zdravljenja v tujini, prevoz v domovino, izgubo ali krajo prtljage in osebnih dokumentov. Če vas slučajno doleti nesreča, naj vas stroški zdravljenja v tujini ne udarijo po žepu.

Preberite več

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe (AO-plus)

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Z zavarovanjem AO Plus ste kot voznik upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar ste v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj. 

Avto asistenca

Z Avto asistenco boste poskrbeli, da vas nepredviden dogodek na cesti ne bo presenetil. V primeru, da vam poči pnevmatika, ste udeleženi v prometni nesreči ali pride do okvare motornega kolesa, vam Avto asistenca priskoči na pomoč. 

Preverite več

Motorna kolesa s hitrostjo do 25 km/h

Od 1. 5. 2017 dalje morate za moped, pri katerem moč pogonskega motorja ne presega 4 kW in hitrost ne presega 25 km/h, poskrbeti za:

  • registracijo,
  • tehnični pregled in 
  • zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO. 

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je po zakonu obvezno za vsak moped. Krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju. 

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Če boste povzročili prometno nesrečo, nezgodno zavarovanje voznika AO plus krije telesne poškodbe, ki bi jih pri tem utrpeli. V primeru nezgode ali manjše okvare mopeda (na primer predrta pnevmatika) vam na pomoč priskoči Avto asistenca. Zagotavlja vam 24-urno organizacijo pomoči na cesti.

Ugodnosti

Enak bonus kot pri avtu

Pri prvem zavarovanju avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo bonus v enaki višini, kot ga imate za osebni avto, ki je zavarovan pri Generali zavarovalnici.

Enak premijski razred pri kasku

Ob sklenitvi kasko zavarovanja motornega kolesa, vam priznamo enak premijski razred, kot ga imate pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, če v predhodnem obdobju niste imeli škode.

Dodatni 50 % popust

Ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo dodatni 50 % popust, če se odrečete vračilu premije ob predčasni prekinitvi zavarovanja.

Odkup prve škode

Pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti motorja lahko doplačate premijo za odkup prve škode. To pomeni, da v primeru prve škode pri obnovi zavarovanja ne izgubite bonusa.

Kako lahko sklenete zavarovanje?

Zavarovanje lahko sklenete:

Naročite pogovor z zastopnikom

Rdeča svetuje

3 nasveti za varen začetek motoristične sezone

Na varno in prijetno motoristično sezono se morajo motoristi ustrezno pripraviti. Česa ne smejo pozabiti in na kaj morajo biti pred začetkom sezone še posebej pozorni ...

Kako pomagati v primeru nesreče

Življenje motorista je v prometni nesreči veliko bolj ogroženo kot življenje voznika avtomobila. Zato je pomembno, da si upamo pomagati.

Od prave izbire motoristične čelade je odvisna vaša varnost

Oglejte si naš vodnik za izbiro najboljše čelade. Od čelade sta odvisna vaša varnost in vaše udobje med vožnjo.