NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

09.05.2021 | 2 min branja | Nezgoda

Srečno-nesrečni padec z balkona

»Ne verjamem, da se povsem zavedate, kakšno srečo je imel vaš sin,« je staršema z nasmehom rekel zdravnik po pregledu rentgenskih slik. Mama je še vedno jokala, oče je bil vidno pretresen. »Takle padec bi ga lahko stal življenja, zato je zgolj zlomljeno zapestje prav neverjetna sreča. Ko bo prišel iz mavčarne, ga bomo najmanj en dan obdržali na opazovanju, potem bomo pa videli, prav?«

Zdravnikove besede so bile pravo olajšanje za Mihova starša, ki sta sinu dovolila pomagati pri prenovi balkona. Na srečo živijo v prvem nadstropju, zato je balkon le tri metre visoko. Če sploh lahko rečemo le. Mihu, sicer zelo previdnemu fantu, je pri delu spodrsnilo na mokrih ploščicah, pri tem je izgubil ravnotežje in omahnil v globino. Kot je povedal zdravnik, je na svojo veliko srečo padel na levi bok in ne na glavo. Vseeno so ga z rešilcem odpeljali na urgenco in po temeljitem pregledu ugotovili, da gre le za zlom levega zapestja. 

Še dobro, da je zavarovan

Čeprav je Miha previden, pa to ne pomeni, da le poseda doma in se drži maminega krila. Kje pa, živahni otrok, kot je, je za svoja leta že izredno dober gorski kolesar, obožuje vragolije z rolko in svojo smučarsko desko, s katero sta pozimi nerazdružljiva. Prav zato ga starša vsako leto zavarujeta z Nezgodnim zavarovanjem za otroke in mladino. Mamo seveda kljub temu še vedno skrbi, oče in Mihov stric pa ob vsakem padcu na asfaltu ali snegu v šali rečeta: »Ah, pa kaj, saj je fant zavarovan!« Kljub vsem adrenalinskim spustom s kolesom in skokom z rolko ter snežno desko se Miha do sedaj še nikoli ni resneje poškodoval, zato sta starša pri uveljavljanju škodnega primera potrebovala pomoč. Nekaj dni po nesreči sta poklicala Asistenco zdravje, kjer so jima svetovali, naj počakata na konec okrevanja. To se je nato podaljšalo še za dober mesec, kajti po 14 dneh mavca je zdravnik ugotovil, da bo potreben še kirurški poseg. 

Konec dober – vse dobro

Miha je imel sklenjen paket E Nezgodnega zavarovanja otrok in mladine, za katerega je njegova mama namesto 68,13 EUR plačala le 54,50 EUR letne premije. Mama ima namreč pri GENERALI zavarovalnici sklenjeno tudi svoje dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Miha je obiskal specialista, ki je opravil kontrolni pregled in slikanje roke. Pregled je organizirala zavarovalnica in poravnala stroške v vrednosti 140,00 EUR. Ko je Miha povsem okreval, sta starša zavarovalnici poslala vso zdravniško dokumentacijo, zavarovalnica pa jim je nato v nekaj dneh nakazala 1.224 EUR zavarovalnine. Miha je odločen, da bo še vedno vozil kolo, rolkal in deskal na snegu, dela na balkonu pa bodo doma raje prepustili za to usposobljenim obrtnikom.

Poskrbite za finančno varnost in uspešno zdravljenje svojih otrok

Čas odraščanja prinaša tudi povečano možnost lažjih ali težjih poškodb. Nezgodno zavarovanje pomembno pripomore k uspešnemu in brezskrbnemu okrevanju ter k finančni varnosti družine.

Naročite zastopnika