NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

14.08.2014 | 2 min branja | Življenje

Štiri življenjske preizkušnje in kako vam jih olajša življenjsko zavarovanje

V življenju je veliko ovir in ovinkov, seveda pa tudi veliko lepega. Obenem se na svoji življenjski poti vsak od nas sooča z različnimi preizkušnjami. Tokrat pišemo o štirih, ki se dotikajo finančnega dela naših življenj in pri katerih nam lahko življenjsko zavarovanje še posebej koristi.

Zgodnja smrt 

Statistično je verjetnost za smrt v mladih letih sicer majhna, a če ne premislite, kako bo vaša družina shajala v tem primeru, se lahko vaši najdražji znajdejo v veliki stiski. Načeloma velja, da mlada družina potrebuje več zaščite. V mladih in srednjih letih najverjetneje še odplačujete posojilo za nepremičnino, morda imate hipoteko, poleg tega pa morate misliti tudi na vsakodnevne stroške. Če imate majhne otroke, potrebujete sredstva za njihovo brezskrbno odraščanje in šolanje. Življenjsko zavarovanje za primer smrti poskrbi za finančno zaščito vaše družine.    

Dolgo življenje 

Po drugi strani nam je razvoj medicine omogočil, da živimo dlje, kot kadar koli prej. V preteklosti so računali na 15 let življenja v pokoju - danes se je ta doba podaljšala na 20, 30 ali celo več let! Zna se zgoditi, da v pokoju preživite več let, kot imate delovne dobe. Zato je varčevanje za ta čas več kot nujno. Pri tem lahko pomaga pokojninsko zavarovanje ali pa naložbeno zavarovanje.

Začasna poškodba

Statistično gledano imate v aktivni dobi več možnosti za invalidnost kot za smrt. Tu spet pride na pomoč življenjsko zavarovanje, ki vam zagotavlja redni dohodek, če zaradi bolezni ali poškodbe niste sposobni za delo. Poleg tega je življenjsko zavarovanje pametno skleniti, ko ste še zdravi, saj ga morda kasneje ne boste več mogli oziroma si ga zaradi višine premije ne boste mogli privoščiti. 

Dolgotrajna oskrba

Čeprav ljudje o tem le neradi premišljujemo, vedno obstaja možnost, da boste potrebovali dolgotrajno oskrbo. Morda boste morali v ta namen preurediti dom ali imeti nekoga, ki bo za vas skrbel ves čas. Morda boste morali privarčevana sredstva porabiti za svojo oskrbo. Če ste varčevali za starost, boste morali sedaj sredstva za ta namen dobiti drugje. Življenjsko zavarovanje krije tudi stroške dolgotrajne oskrbe.    

Različne vrste življenjskih zavarovanj vam nudijo veliko možnosti in zaščite pri neprijetnih življenjskih dogodkih, ki lahko doletijo vsakogar od nas. Zato preglejte možnosti, ki jih imate na voljo, in premislite o sklenitvi katerega izmed njih. Za lažjo odločitev naročite svetovalca in preverite, katero življenjsko zavarovanje je za vas najbolj primerno.
 

Potrebujete pomoč pri odločitvi?

Naši svetovalci vam bodo na podlagi vaših želja in življenjskega sloga z veseljem pomagali izbrati najustreznejše življenjsko zavarovanje. 

Naročite svetovalca