Pomagajte vašemu šolarju varno v šolo!

Starši so najpomembnejši zgled otrokom tudi v prometu. Zato smo prav za starše pripravili priročnik z 10 vedno varnimi pravili, ki vam bodo pomagala, da svojega šolarja pripravite na varno samostojno pot v prometu.

Prenesite priročnik

Nagradna igra: Vidno ima vedno prav

V jesenskih mesecih so ranljivi udeleženci v prometu še posebej ogroženi zaradi slabše vidljivosti. Uporaba odsevnikov in svetlih oblačil pomaga povečati varnost teh skupin v prometu. Z inovativnimi oglasi v šestih slovenskih mestih opozarjamo na pomen dobre vidnosti, sporočilo pa smo podprli tudi z nagradno igro.
Poznate vpliv oblačil, ki jih nosijo pešci in kolesarji na vidnost v temi? Preverite svoje znanje in sodelujte v nagradni igri!

Nagradna igra

Prenesite vodič z 10 vedno varnimi pravili prometne varnosti

S prvim šolskim dnem se za prvošolce začne povsem nova pot, zato so starši tudi bolj pozorni na njihovo prometno vzgojo. A tudi s starejšimi šolarji se je treba pogovarjati o vedenju v prometu in ravnanjih, ki bodo zagotovila, da so v prometu varni. Prenesite vodič z 10 vedno varnimi pravili in pomagajte svojemu šolarju, da bo v prometu varen.

Izpolnite spodnji obrazec in prenesite vodič!

 

 

Izognite se finančnim posledicam nezgod - z nezgodnim zavarovanjem za otroke in mladino

Pred nezgodami otroka ne morete obvarovati, pa če se še tako trudite. Z našim nezgodnim zavarovanjem pa lahko poskrbite, da posledice nezgode ne bodo prinesle finančnih skrbi.
Nezgodno zavarovanje velja 24 ur na dan, ne glede, kdaj in kje se zgodi nezgoda: v vrtcu, šoli, na izletu, potovanju, doma ali v tujini, med počitnicami. Vaš otrok ali mladostnik v najkrajšem času pridobi diagnozo in zdravljenje, ki omeji morebitne trajne posledice in omogoči vrnitev v šolo.

Preverite zavarovanje

Varno ima vedno prav

Pripravite otroka na varno pot v šolo

V času šolskega pouka se mnogi otroci vsako jutro peš odpravijo v šolo. Samostojen prihod v šolo je za otroka razburljiv in pomemben mejnik na poti do odraslosti, a pomembno je, da ga na pot pravilno pripravimo - to je naloga staršev.

Ste prepričani, da znate pravilno prečkati cesto?

Prečkanje ceste je ena najbolj zahtevnih nalog v prometu, še posebej, kadar se pred prehodom znajdejo otroci. Preverite, če poznate vsa pravila, ki jih morate priučiti otroku.

Otroci v prometu - starši kot učitelji in zgled

Kako lahko prispevamo k varnosti v cestnem prometu in kako na varno udeležbo pripravimo otroke, nam je v spletnem pogovoru predstavil Robert Štaba, strokovnjak na področju varne mobilnosti in predsednik Zavoda Varna pot.

Ker nam vaša varnost v prometu pomeni vse

Z umeščanjem 3D-zeber želimo na opozoriti na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa. Inovativni prehodi pritegnejo pozornost in voznike spodbudijo, da upočasnijo.

Spoznajte projekt