NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

27.07.2018 | 2 min branja | Prosti čas

Top 5 doživetij za prekrasen dan v Lipici

Ste že doživeli prvi stik z lipicanskimi žrebički? So vas že navdušili sproščen sprehod po edinstvenem zelenem posestvu Lipice, skrivnosti muzeja Lipikuma in veter v laseh med ježo z lipicanci? Ste že obiskali Lipico, dom lipicancev? 

Kobilarna Lipica je prva in največja kobilarna lipicanske pasme konj na svetu, s tradicijo od leta 1580. Obsijana z mediteranskim soncem, le korak od morja preseneča s svojimi skritimi kotički. Več kot 300 belih lipicancev, več kot 300 hektarov zelenih površin in številna doživetja vabijo k obisku. Za vas so v Lipici izbrali pet družinskih doživetij, člani Generali Kluba ugodnosti pa jih lahko obiščejo ugodneje.

Top 5 doživetij za družinski dan v Lipici

Ogled Kobilarne Lipica z vodnikom

Sproščen sprehod v družbi prijaznega vodnika se začne s srečanjem z belimi lipicanskimi kobilami in njihovimi igrivimi žrebeti. Le nekaj korakov za tem se odpre pogled na zgodovinsko jedro kobilarne z najstarejšim hlevom Velbanco, kjer lahko občudujete čudovite bele žrebce. Vse skrivnosti o lipicancih lahko odkrijete v interaktivnem muzeju Lipikumu, obenem pa vas k ogledu vabita muzejska zbirka kočij in Galerija Avgusta Černigoja z izjemno dediščino utemeljitelja zgodovinske avantgarde na Slovenskem. Korak za korakom boste odkrivali prvo in največjo kobilarno lipicanske pasme konj na svetu.

Stik z belimi lipicanci v programu Kdo je konj

Ste vedeli, da konji že od daleč začutijo naše počutje? Ali veste, da se žrebe že uro po rojstvu postavi na noge in začne piti materino mleko? Ste se kdaj vprašali, zakaj pridejo lipicanci na svet temni in s časom postanejo beli? Odgovore na vsa ta vprašanja in še mnogo več prinaša program Kdo je konj. V tem sproščenem družinskem doživetju se boste približali lipicancem in v družbi inštruktorjev Kobilarne Lipica izvedeli, kako se lahko lipicancem približamo in katerih naših dotikov se najbolj razveselijo. Svojega novega belega lipicanskega prijatelja boste lahko objeli in svoje doživetje delili s prijatelji na družabnih omrežjih. Tako bodo beli lipicanci postali tudi njihovi prijatelji.

Skrivnosti Lipikuma – muzeja lipicanca, muzeja kočij in Galerije Avgusta Černigoja

Interaktivni muzej Lipikum je srce Lipice, ki na sodoben in sproščen način pripoveduje zgodbo o Lipici in lipicancu. Zanimiv je za otroke in odrasle, prav tako tudi muzejska zbirka kočij. Izjemna dediščina in skrivnosti umetnika Avgusta Černigoja pa vabijo o ogledu galerije edinega slovenskega ustvarjalca, ki se je šolal za znameniti šoli Bauhaus in postal utemeljitelj zgodovinske avantgarde na Slovenskem.

Odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje po Krasu

Z več kot 300 hektari zelenih površin in edinstveno krajino je Lipica preprosto najboljše izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje po Krasu. Sprehodite se po zelenih drevoredih lipiškega posestva in nadaljujte svoj dan doživetij v Živem muzeju Krasa ali na poti Alpe Adria Trail. Le nekaj korakov od Lipice sta tudi hrib Kokoš in čudovita dolina Glinščice.

Športne aktivnosti: šola jahanja, terensko jahanje, ABC golfa, lokostrelstvo, minigolf in kolesarjenje

Ste že sedli v sedlo in doživeli ježo z belimi lipicanci? Še ne? To je prav posebno doživetje, ki vam ostane v spominu za vedno. Prav tako tudi terensko jahanje po zelenem lipiškem posestvu, ki lahko postane vaše najljubše družinsko doživetje. ABC golfa vas popelje na prostrane zelenice, kjer vas bo prevzela igra golfa, za najmlajše je tu še minigolf, za družine pa lokostrelstvo in kolesarska doživetja v naravi. 

Ugodneje v Lipico

Člani Generali Kluba ugodnosti lahko izkoristijo do 30% popuste na programe in predstave Kobilarne Lipica. Članstvo v klubu je brezplačno.

Preberite več