NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

22.08.2014 | 2 min branja | Dom

3 koristi zavarovanja za dom, ki jih morda ne poznate

Ali veste, da zavarovanje za dom ne skrbi samo za vašo nepremičnino, pač pa tudi za vse v njej, tudi takrat, ko vas ni doma? V nadaljevanju zapisa boste izvedeli, katere tri koristi zavarovanja za dom so velikokrat spregledane, čeprav pridejo zelo prav in nam pomagajo tudi takrat, ko smo na poti.

Zavaruje tudi vaše premičnine 

Veliko zavarovancev spregleda dejstvo, da je v okviru zavarovanja za dom zavarovano tudi njihovo premično premoženje in predmeti, ki niso v hiši ali stanovanju. Če se odpravite na dopust in vam ukradejo kakšen predmet iz počitniškega apartmaja, zavarovanje za dom poskrbi tudi za kritje takega neprijetnega dogodka. 

Vseeno vam svetujemo, da preverite, ali vaša zavarovalna polica vključuje tudi zavarovanje predmetov večje vrednosti, kot so na primer nakit, športna oprema in drage naprave. Ker tatovi ponavadi ciljajo ravno nanje, ne bo škodilo, če jih še dodatno zavarujete. 

Nudi pravno zaščito za tveganje in nevarnost na vaši lastnini 

Ste kdaj premišljevali, kaj bi se zgodilo, če bi se vaš kuža, medtem ko ste vi na potovanju, prestrašil in ugriznil ali napadel tistega, ki bi pazil nanj v vaši odsotnosti? Ali če bi vašemu sosedu spodrsnilo, medtem ko bi na vašo prošnjo zalival rože po stanovanju ali hiši? Običajno o takih nezgodah ne premišljujemo, čeprav lahko hitro pride do njih. Osebna odgovornost je resna stvar in v primeru tožbe ste lahko ob zajeten kup denarja. 

Dobra novica je, da vas vaša zavarovalna polica varuje tudi pred tem. Osebna odgovornost je namreč ena od postavk vašega zavarovanja za dom. Dodatna tveganja, kot sta na primer bazen ali trampolin, pa je običajno treba dodatno zavarovati. 

Krije stroške začasnega bivanja izven doma zaradi popravil 

Če v vašem stanovanju ali hiši nastanejo poškodbe zaradi dogodka, ki ga krije zavarovanje, se morate morda do konca popravila začasno izseliti. A tudi pri tem ste kriti. Obseg zavarovanja za dom se namreč lahko razširi tako, da se dodajo nova zavarovalna kritja, ki pokrijejo tudi stroške nadomestnega stanovanja in druge, s tem povezane stroške.  

Dobro zavarovanje za dom je veliko vredno in nam zagotavlja miren spanec, ko smo doma, pa tudi na potovanjih. Preverite, ali vaša zavarovalna polica krije vse opisane škodne primere in premislite, ali jo morate morda kako prilagoditi. 

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več