Dobrodošli pod okriljem leva

Generali zavarovalnica je del Skupine Generali, ki je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Imamo skoraj 200-letno tradicijo in smo vodilna zavarovalniška skupina v Evropi. S skoraj 71.000 zaposlenimi smo prisotni v 50 državah sveta in po vsem svetu povezujemo 61 milijonov strank.

Generali zavarovalnica v Sloveniji deluje od leta 1997 in je vodilna mednarodna zavarovalnica na slovenskem trgu. Že vrsto let je prepoznavna kot prva med zavarovalnicami po zadovoljstvu strank.

Naše poslanstvo je, da vam zagotavljamo varen vsakdan. Kot vseživljenjski partner vam želimo stati ob strani v vseh obdobjih življenja, takrat, ko nas potrebujete.

Za vas razvijamo celostno in kakovostno ponudbo zavarovanj in storitev. Na voljo smo vam na več kot 300 prodajnih mestih z več kot 700 zavarovalnimi zastopniki v Sloveniji.

Naše prednosti

S celovitim naborom inovativnih zavarovalno-finančnih produktov ter dodatnih storitev skrbimo za varnost posameznikov, družin in njihovega premoženja. Omogočamo vam zavarovanje po meri, kakovostno in sodobno zavarovalno zaščito, svetovanje in hitro pomoč ob škodi. Dve največji prednosti, ki ju prinašajo naša zavarovanja, sta učinkovito reševanje škodnih zahtevkov in asistenca.

  • Premoženjska zavarovanja obsegajo celovit nabor zavarovanj in storitev za zavarovanje premoženja (avtomobilov, nepremičnin in premičnin).
  • Zdravstvena in nezgodna zavarovanja omogočajo večjo socialno in finančno varnost v primeru bolezni, ob daljšem zdravljenju in hujših nezgodah ter hitrejšo pot do zdravnikov in specialistov. Smo eden izmed treh ponudnikov dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in največji ponudnik dodatnih zdravstvenih zavarovanj v Sloveniji z najdaljšo tradicijo ter z lastnim zdravstvenim asistenčnim centrom in ambulanto.
  • Življenjska in pokojninska zavarovanja vključujejo raznovrstna klasična in naložbena življenjska zavarovanja ter pokojninska zavarovanja po meri posameznika, da lahko zadovoljite potrebe po varnosti in varčevanju v vseh življenjskih obdobjih.
  • Upravljanje premoženja in finančno svetovanje pri Generali Investments.

25 let v Sloveniji

GENERALI zavarovalnica je na slovenskem trgu prisotna od leta 1996, prvo zavarovalno polico pa smo sklenili 1. januarja 1997. Sprva ste nas poznali pod imenom Generali-SKB zavarovalnica oziroma Ljubljanska zavarovalnica. Z današnjim imenom poslujemo od leta 2001, ko je dunajska zavarovalnica Generali postala naša 100-odstotna lastnica. Leta 2008 smo postali član Generali CEE Holdinga, vse od leta 2006 pa smo po tržnem deležu največja tuja zavarovalnica v Sloveniji.

3. januarja 2020 smo se združili z zavarovalnico Adriatic Slovenica in od tedaj na trgu delujemo združeni v GENERALI zavarovalnici.

Vsa leta naš cilj ostaja vaše zadovoljstvo ter kakovostna, konkurenčna in inovativna ponudba, ki ob zagotavljanju pristnega osebnega pristopa tudi danes ostaja ena naših strateških usmeritev.

Preberite več

Naš simbol

Prepoznavni smo po svojem simbolu - krilatem levu svetega Marka z odprto knjigo. Ta zaščitnik Benetk se je kot znak zavarovalnice prvič pojavil leta 1848 in se je skozi čas večkrat spreminjal, toda  ostaja prepoznaven povsod, kjer je dejavna Skupina Generali.