6. mesec: Zakaj vaš dojenček meče stvari na tla?

Ali je šlo bolj za doživetje ali za hranjenje, ko ste začeli z uvajanjem hrane pri vašem dojenčku?

Prišel je čas, ko ste dojenčka verjetno posedli za mizo in začeli z uvajanjem hrane. V novih višavah in obkrožen s kopico novih »igračk«, ki jih še ni poznal, se otrok veseli loti metanja predmetov, pa tudi hrane, na tla. V tokratnem videu bo Barbi pojasnila zakaj to počne in kaj se iz tega nauči. Hkrati vam bo ponudila tudi rešitev, kako boste na dolgi rok otroka naučili, da se hrane ne meče po tleh, in aktivnost, ki bo njegovo potrebo po metanju zadovoljila drugje.

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Bi prepoznali nevarne vročinske krče?

Vročinski krči so najpogostejši pri otrocih starih od 6 mesecev do 6 let in so običajno povezani s povišano telesno temperaturo. Preverite, kako jih prepoznati in kako ukrepati.

5. mesec: Zakaj vaš dojenček še ne sedi?

V kulturi tekmovalnosti in postavljanja ciljev je za starše lahko hudo obremenjujoče vprašanje: »A vaš pa še ne sedi?«. Poglejte, zakaj se s tem ni treba obremenjevati.

Zdravljenje, s katerim ne gre odlašati

Strabizem ali škiljenje je napaka, ki je največkrat prirojena. Če jo želimo odpraviti, jo je treba pri otrocih čim prej zaznati in zdraviti. Preverite zgodbo mamice Mojce in malega Maksa.

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.