11. mesec: Zakaj se vaš dojenček boji glasnih zvokov?

Ste tudi pri vas opustili določene aktivnosti, na primer sesanje, oziroma sesate le, kadar dojenčka ni doma?

Prižgete sesalec in vaš otrok, ki se je prej zamotil z igračko, začne jokati. Prižgete mešalec in zgodi se enako. Od kod dojenčkom ta velik strah pred glasnimi zvoki? Le kaj se je zgodilo, da jih nenadoma vsak hrup vrže iz tira? Tokrat boste z Barbi raziskali, kaj se v dojenčku dogaja, ko zasliši glasen zvok in zakaj je v resnici dobro da pozna strahove. Nato pa tudi, kako mu lahko pomagate, da se na prijeten način spoprijatelji z glasnimi zvoki.

 

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Kdo bo skrbel za vašega dojenčka, če zbolite?

Za starše je zdravje še posebej pomembno! Preverite zavarovanje Specialisti z asistenco – za prejemnike sporočil Za srečen začetek je kritje Halo Doktor eno leto brezplačno.

10. mesec: Kdaj bo dojenček spregovoril prvo besedo?

Prve besede so za starše prav tako pomemben mejnik kot prvi koraki. A govor je bolj zapletena veščina, kot morda mislite. Preverite, kako pri tem pomaga znakovno izražanje.

Kako se izogniti nezgodam v kuhinji?

V kuhinji preživimo veliko časa – sploh, ko smo doma z otrokom, ki potrebuje zajtrk, kosilo, malico … Preverite, kako se lahko vi ali vaši mali pomočniki izognete nezgodam v kuhinji!

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.