7. mesec: Spoznajte, kakšen je vaš vpliv na otroka!

Kaj bi znali povedati o značaju vašega dojenčka, če bi vas vprašali, kakšen je?

Lahko kot starši vplivate na to, v kakšnega odraslega se bo razvil vaš otrok? Ali pa mu je v zibelko položen nespremenljiv temperament, ki bo pogojeval vse otrokove odločitve do odraslosti? Barbi ima za vas zanimiv primer iz živalskega sveta pa tudi 3 aktivnosti, ki vam bodo pomagale navezati stik z otrokom in mu pokazati, da ga imate radi in ga sprejemate.

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Kako privarčevati za otrokov študij?

Ko spoznavate temperament vašega dojenčka, se tudi vprašate, kaj bo, ko bo velik. Otrokom lahko do srečne in uspešne prihodnosti pomagate z razumevanjem in varčevanjem.

6. mesec: Zakaj vaš dojenček meče stvari na tla?

Otroka posedete h kosilu za mizo, njega pa bolj kot hrana zanima metanje igrač, pribora in hrane na tla. Preverite, kaj se tako nauči in kako mu lahko učenje omogočite med igro.

Bi prepoznali nevarne vročinske krče?

Vročinski krči so najpogostejši pri otrocih starih od 6 mesecev do 6 let in so običajno povezani s povišano telesno temperaturo. Preverite, kako jih prepoznati in kako ukrepati.

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.