Koža – kako poskrbimo, da bo dolgo zdrava?

Toplo sonce nas vabi, da nam ogreje kožo, medtem pa hitro pozabimo na nevarne posledice. Poškodbe kože zaradi UVB žarkov so med pomembnimi faktorji tveganja za nastanek nevarnih kožnih sprememb. Kako lahko zaščitimo občutljivo kožo v času, ko je kožni rak med najpogostejšimi oblikami raka na svetu?

Izvedeli boste še:

  • Kako poskrbeti, da bodo otroci med igro na soncu varni.
  • Kdaj koža res tvori vitamin D.
  • Kako prepoznati nevarno kožno spremembo.

Oglejte si posnetek pogovora o skrbi za kožo in nevarnostih, ki jih prinaša izpostavljanje soncu. Na vprašanja sta odgovarjali zdravnici specialistki Ana Slana, dr. med., specialistka dermatovenerologije, in Tamara Klarić, dr. med. specialistka splošne kirurgije, iz Ambulante ZDRAVJE.

 

IZPOLNITE OBRAZEC ZA OGLED VIDEOPOSNETKA

 

Rdeča svetuje

Preverite tri aktualne vsebine oziroma prebrskajte vse nasvete po temah, ki vas najbolj zanimajo.

VSI NASVETI

Kako pomaga video posvet z zdravnikom?

Preverite, kako vam video posvet z zdravnikom splošne ali družinske medicine Halo Doktor skrajša pot do diagnoze, zdravljenja in boljšega počutja. Tudi pri  nevarnih kožnih spremembah.

Izpoved o poporodni depresiji in kako jo prepoznati

10-20 % žensk se po porodu sooči s poporodno depresijo. Stanje se večinoma samo izboljša, a ključno je, da ima porodnica podporo in pomoč bližnjih. Poglejte video z osebno izpovedjo.

Bulica, ki običajno ne pomeni nič dobrega

Kako pa bi vi obravnavali bulico, ki je pod kožo vašega otroka? Obravnavati jo morate z vso resnostjo! Preberite, zakaj nikakor ni priporočljivo čakati z obiskom zdravnika.