Prehodna oskrba zaradi
nezgode ali bolezni

Zagotovite si ustrezno pomoč v primeru težke bolezni ali nezgode. Vaše okrevanje bo hitrejše in manj stresno.

Želim nasvet

Asistenca zdravje

Asistenca zdravje vam olajša pot do ustreznega zdravnika, diagnoze in okrevanja.

Preprosto je, pokličite 080 81 10.

Preberite več

Kaj krije zavarovanje?

Včasih potrebujemo pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, kot so prehranjevanje in pitje, osebna higiena in gibanje ter gospodinjskih in hišnih opravilih, ki vam omogočajo, da se lahko zdravite doma. V okviru pomoči na domu vam zagotavljamo tudi varstvo otrok do največ štiri ure na dan.

Do pomoči na domu ste upravičeni, ko zaradi nezgode ali bolezni ne morete opravljati enega od temeljnih dnevnih opravil (hranjenje in pitje, osebna higiena, oblačenje in slačenje, izločanje in odvajanje ter gibanje).

Ko se sami ne morete peljati na pregled, vas tja peljemo mi. Zagotovili vam bomo tudi prevoz domov po odpustu iz bolnišnice. Do prevoza ste upravičeni, če ne morete opravljati enega od temeljnih dnevnih opravil oziroma se boste tri mesece gibali s pomočjo hodulj ali bergel.

V primerih rakavega obolenja vam zagotovimo prevoze in spremstvo na kemoterapije ali obsevanja. Do prevoza ste upravičeni, če ste zboleli za rakom in potrebujete kemoterapijo ali obsevanje.

Storitev zaupamo osebam in podjetjem, ki zagotavljajo strokovno in etično izvedbo storitev ter upoštevajo človekovo dostojanstvo in varstvo človekovih pravic.

Padec s strehe

Aljaž pri obnavljanju hiše pade s strehe in si zlomi ledveno vretence. Po operaciji ledvenega vretenca sam ne zmore skrbeti zase in tudi na preglede se ne more peljati sam. Aljaž ima pri Generaliju sklenjeno zavarovanje Prehodna oskrba zaradi nezgode ali bolezni, ki mu ob poškodbi omogoča:

  • pomoč pri opravljanju dnevnih opravil, negi in varstvu otrok ter
  • prevoze in spremstvo na kontrolne preglede pri zdravniku.
Vseh fizičnih bremen (dvigovanje, preoblačenje itd.) ne zmore niti njegova žena, zato pokliče na Asistenco zdravja, kjer poskrbijo za 14-dnevno oskrbo na domu po tri ure na dan v vrednosti 840 EUR ter organizirajo štiri prevoze in spremstvo na pregled iz Škofje Loke v Ljubljano v vrednosti 196 EUR.

Generali je na podlagi sklenjenega zavarovanja Aljažu zagotovil organizacijo, izvedbo in plačilo pomoči v skupnem znesku 1.036 EUR ter s tem njemu in njegovi družini prihranil čustveno in finančno stisko ob nezgodi družinskega člana.

Stroški

Oskrba na domu

3 ure dnevno / 14 dni

840 €
Prevoz in spremstvo 196 €
SKUPAJ 1.036 €

Image

Pogosta vprašanja

Zavarovanje ne krije posledic nezgode ali bolezni, ki se je zgodila pred sklenitvijo zavarovanja. Ob sklenitvi zavarovanja je čakalna doba za bolezni 1 leto, medtem ko pri nezgodah čakalne dobe ni. Poleg tega zavarovanje ne krije obveznosti za stroške oskrbe in prevozov, ki jih niste prijavili prek Asistence zdravje, ampak ste jih organizirali in plačali sami.

Kako lahko sklenete zavarovanje?

Zavarovanje lahko sklenete:

Naročite pogovor z zastopnikom

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Pogovorite se z zastopnikom

Preberite tudi

Neprecenljivo po zlomu noge: udoben prevoz in prijazen spremljevalec

Pri lažjih poškodbah je običajno največji izziv preganjanje dolgčasa, pri težjih poškodbah pa težave predstavljajo predvsem gibanje, osebna higiena in domača gospodinjska opravila.

Prava pomoč, ko jo res potrebuješ

Vsak od nas želi biti samostojen in neodvisen ter zmožen poskrbeti zase in svojo družino. Življenje pa je nepredvidljivo in nas pogosto preseneti, ko to najmanj pričakujemo.

Vlastina nerodna poškodba kolena

Podjetnica Vlasta Vežnaver z Zgornjih Škofij pri Kopru nikoli ne miruje. Septembra lani pa jo je doma presenetila nezgoda, prav ko je odhajala na pomemben sestanek.