Aktualno

V marcu nadaljujemo trajnostno pobudo za digitalno samostojnost starejših v Poljčanah, Črni na Koroškem in v Trbovljah


05.03.2024

Poljčane, Črna na Koroškem in Trbovlje so nove tri občine, v katerih marca nadaljujemo s trajnostnim projektom »DIGITALNO SAMOSTOJNI«, s katerim želimo opolnomočiti starejše občane s ključnimi digitalnimi veščinami, potrebnimi za vsakdanje življenje. Pobuda Digitalno opismenjevanje starejših je del dolgoročnega projekta »DIGITALNO SAMOSTOJNI«, ki smo ga v zavarovalnici Generali oblikovali in zagnali za povečanje računalniške pismenosti starejših občanov, ki živijo izven velikih središč.Oglas za projekt DIGITALNO SAMOSTOJNI

Pri izvajanju projekta se povezujemo z manjšimi občinami, ki se uvrščajo med slovenske občine z najvišjim deležem starejšega prebivalstva. Štiridnevne osnovne in nadaljevalne tečaje za skupine po deset udeležencev, ki omogočajo individualno pomoč pri učenju, tudi v novih treh občinah izvajamo v sodelovanju z družbo ISA ZNANJE, specializirano za usposabljanje starejših za uporabo novih tehnologij.

Starejši se tudi pri enostavnih vsakdanjih opravilih vse pogosteje srečujejo z nujno uporabo pametnih naprav, a jim za samostojno in suvereno uporabo računalnika ali pametnega telefona primanjkuje ustreznih digitalnih veščin. Vtisi udeležencev s prvih delavnic so izjemno pozitivni. Udeleženci pa poudarjajo, da so z novimi znanji predvsem postali veliko bolj samozavestni in vešči pri uporabi računalnikov ter pametnih telefonov. Prav to je tudi naš cilj, saj se kot vseživljenjski partner zavzemamo za vključenost in podporo ljudem v vseh življenjskih obdobjih.

Z novo serijo brezplačnih računalniških uric bomo nadaljevali tudi v drugih slovenskih krajih. Za aktualne informacije spremljajte spletno stran projekta.