Aktualno

V decembru smo otrokom iz ZPM Ljubljana Moste-Polje polepšali praznične dni


16.01.2023

Sodelavci zavarovalnice Generali smo ponosni, da je med nami toliko prostovoljcev, ki se večkrat letno odzovemo povabilu škratov pomagačev, da stopimo skupaj in pomagamo otrokom iz šibkejših okolij.V decembru smo sodelovali v akciji Čarobna zima, ki že tradicionalno poteka v okviru gibanja The Human Safety Net (THSN) in se tako ponovno pridružili veliki globalni družini prostovoljcev iz vsega sveta. Po vsej Sloveniji smo zbirali in nato zavili darila, ki jih je Dedek Mraz s pomočjo ZPM Ljubljana Moste - Polje predal 35 otrokom iz socialno šibkih okolij.

Repki

To pa še ni vse! V okviru pobude THSN smo ob koncu leta otrokom organizirali še eno presenečenje! Otroke iz socialno šibkejšega okolja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje smo povabili v Siti teater na nepozabno doživetje. Ogledali so si zanimivo in poučno interaktivno koncertno predstavo Repki z Rokom Terkajem – Trkajem in dr. Igorjem Saksido ter Plesno šolo Artifex. Otroci so lahko pobliže spoznali, kaj se zgodi, ko se otroška poezija poveže z moderno obliko izražanja v rimah, z repom in njegovo filozofijo, hip-hopom.

Obdarovanje Generali

Nadejamo se, da smo otrokom iz socialno šibkega okolja polepšali božično-novoletne praznike, saj želimo otrokom v največji meri pomagati razvijati njihove potenciale in jih spodbujati, da odprejo svoje srce in se izražajo na svoj način. Poleg tega želimo s tovrstnimi projekti prispevati tudi k boljši pismenosti otrok in lažjemu učenju ter jim okrepiti veselje do branja.

Ponosni smo, da znamo stopiti skupaj in, kot pravijo, dobrota je nalezljiva in se hitro širi.