THE HUMAN SAFETY NET

Spoznajte mrežo ljudi, ki pomagajo ljudem!

Programi, ki se izvajajo v okviru gibanja The Human Safety Net (THSN), so usmerjeni v ključna družbena vprašanja, ki vplivajo na okolja, v katerih živimo in delamo – ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij, podporo beguncem pri ustanavljanju zagonskih podjetij in pomoč novorojenčkom, ki trpijo za boleznijo asfiksije. Vsi programi imajo skupni namen: spodbuditi posameznike iz ranljivejših skupin k razvoju svojih potencialov in jim tako omogočiti pomoč za izboljšanje njihovih življenj in življenj njihovih družin ter skupnosti. Gibanje THSN odraža zavezanost Skupine Generali k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se lahko ljudje razvijajo in uresničijo svoje potenciale.

V Sloveniji s programom 'The Human Safety Net' za družine

Za rast in razvoj otroka je odločilnih prvih šest let življenja. Kar se otroci naučijo v tem obdobju in način, kako skrbimo zanje in za njihovo zdravje, se odraža tudi v odraslosti. Otroci lahko rastejo in se telesno ter miselno razvijajo le z ustrezno podporo, ki jim mora biti zagotovljena doma in tudi v varstvu, v vrtcu.

Ključno vlogo pri uspešnem razvoju otroka pa imajo starši. Družine, ki živijo v revščini, otroku težko zagotavljajo najboljšo oskrbo. Žal več kot 256 milijonov otrok do šestega leta starosti ne doseže svojega popolnega razvojnega potenciala.

Naš cilj – pomoč družinam z otroki do šestega leta starosti - uresničujemo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, ki že več kot 60 let ustvarja programe za otroke in mladostnike. Posvečajo se vzgoji otrok s ciljem, da postanejo funkcionalni odrasli.

Naš program je namenjen staršem, ki potrebujejo pomoč pri vzgoji in spodbujanju malčka k prvim samostojnim korakom (od 0-3 let), pozneje (3-6 let) pa je usmerjen k razvoju otroka in sprejemanju sprememb ter navajanju na samostojnost.

Program vsebuje:

  • družinske vikende (program na zunanji lokaciji);
  • delavnice o odgovornem starševstvu (vedenje otrok, postavljanje meja, komunikacija …);
  • predavanja o vzgoji otrok, ustvarjalne delavnice za otroke (delavnice za razvoj motorike, spoznavanje sveta, čustvovanje; spoznavanje samostojnosti, sobivanja, povezovanja z vrstniki, različnosti …);
  • individualne terapevtske obravnave za starše s poudarkom na družinskih odnosih,
  • vstopanje v domove družin (poteka kot druženje in pomoč pri vzgoji na domu družin z vzgojnimi težavami ali s težavami v družinski dinamiki);
  • spremljanje družin pri napredovanju, vnašanju sprememb v življenje ter
  • svetovalnico (obiski družin na domu, telefonsko svetovanje in pomoč).

Program ni namenjen le finančni pomoči družin, temveč višjemu cilju – opolnomočenju, da družina pridobi pomembne kompetence, s katerimi lahko v prihodnje samostojno deluje v socialnem okolju.

Tudi vi lahko pomagate in se pridružite gibanju

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo THSN ali THSN5 na številko 1919 in prispevali boste 1 ali 5 EUR  za otroke in družine v stiski.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2 ter Telemacha.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija >>