Pomoč ljudem v stiski

Programi, ki se izvajajo v okviru gibanja The Human Safety Net (THSN), so usmerjeni v ključna družbena vprašanja, ki vplivajo na okolja, v katerih živimo in delamo – ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij, podporo beguncem pri ustanavljanju zagonskih podjetij in pomoč novorojenčkom, ki trpijo za boleznijo asfiksije. Vsi programi imajo skupni namen: spodbuditi posameznike iz ranljivejših skupin k razvoju svojih potencialov in jim tako omogočiti pomoč za izboljšanje njihovih življenj in življenj njihovih družin ter skupnosti. Gibanje THSN odraža zavezanost Skupine Generali k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se lahko ljudje razvijajo in uresničijo svoje potenciale.

V Sloveniji s programom 'The Human Safety Net' za družine

Za rast in razvoj otroka je odločilnih prvih šest let življenja. Kar se otroci naučijo v tem obdobju in način, kako skrbimo zanje in za njihovo zdravje, se odraža tudi v odraslosti. Otroci lahko rastejo in se telesno ter miselno razvijajo le z ustrezno podporo, ki jim mora biti zagotovljena doma in tudi v varstvu, v vrtcu.

Ključno vlogo pri uspešnem razvoju otroka pa imajo starši. Družine, ki živijo v revščini, otroku težko zagotavljajo najboljšo oskrbo. Žal več kot 256 milijonov otrok do šestega leta starosti ne doseže svojega popolnega razvojnega potenciala.

Naš cilj – pomoč družinam z otroki do šestega leta starosti - uresničujemo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, ki že več kot 60 let ustvarja programe za otroke in mladostnike. Posvečajo se vzgoji otrok s ciljem, da postanejo funkcionalni odrasli.

Naš program je namenjen staršem, ki potrebujejo pomoč pri vzgoji in spodbujanju malčka k prvim samostojnim korakom (od 0-3 let), pozneje (3-6 let) pa je usmerjen k razvoju otroka in sprejemanju sprememb ter navajanju na samostojnost.

Program vsebuje:

  • družinske vikende (program na zunanji lokaciji);
  • delavnice o odgovornem starševstvu (vedenje otrok, postavljanje meja, komunikacija …);
  • predavanja o vzgoji otrok, ustvarjalne delavnice za otroke (delavnice za razvoj motorike, spoznavanje sveta, čustvovanje; spoznavanje samostojnosti, sobivanja, povezovanja z vrstniki, različnosti …);
  • individualne terapevtske obravnave za starše s poudarkom na družinskih odnosih,
  • vstopanje v domove družin (poteka kot druženje in pomoč pri vzgoji na domu družin z vzgojnimi težavami ali s težavami v družinski dinamiki);
  • spremljanje družin pri napredovanju, vnašanju sprememb v življenje ter
  • svetovalnico (obiski družin na domu, telefonsko svetovanje in pomoč).

Program ni namenjen le finančni pomoči družin, temveč višjemu cilju – opolnomočenju, da družina pridobi pomembne kompetence, s katerimi lahko v prihodnje samostojno deluje v socialnem okolju.

Tudi vi lahko pomagate in se pridružite gibanju

Vsak lahko stori nekaj majhnega in pomaga ustvarjati lepši svet. Verjamemo, da ima tudi vsak od nas nekaj, kar lahko ponudi in deli: čas, znanje, denar, poznanstva in še več. Največ šteje vaša predanost in pripravljenost pomagati drugim. Vabljeni, da skupaj ustvarimo nekaj velikega in čudovitega.

Poglejte si več informacij o zadnji pobudi "Osvoji svoj hrib" s katero smo zbirali sredstva za poletne počitnice otrok iz socialno ogroženih družin.

Več o pobudi in kako lahko pomagam

Želim prispevati

Pomagate lahko tudi, da pošljite sporočilo SMS s ključno besedo THSN ali THSN5 na številko 1919 in prispevali boste 1 ali 5 EUR  za otroke in družine v stiski.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2 ter Telemacha.

Aktualno

Sporočilo za medije, 8. 7. 2020

Poročilo o aktivnostih pobude The Human Safety Net (THSN)

 

Sledite nam na družbenih medijih, da boste obveščeni o naših aktivnostih