Aktualno

Tekaška Ljubljana v naših barvah – prvič podeljeni pokali za Polmaraton Generali ZAME


23.10.2023

Na tradicionalnem športnem prazniku, Volkswagen 27. Ljubljanskem maratonu, se je v nedeljo, 22. oktobra 2023, zbralo več kot 22.500 tekačic in tekačev, kar je po besedah organizatorjev za 35 odstotkov več prijav kot lani. Kot diamantni sponzor maratona smo za tekače in obiskovalce pripravil kar nekaj lepih presenečenj, prvič pa smo podelili tudi nagrado prvouvrščenemu tekaču in tekačici na Polmaratonu Generali ZAME, in sicer enoletno brezplačno zavarovanje Specialisti z asistenco.

S podporo največjemu tekaškemu dogodku v Sloveniji ostajamo zvesti svoji zavezi za ustvarjanje bolj zdrave in trajnostne družbe ter poslanstvu po zagotavljanju večje varnosti. S svojim Programom prednosti Generali ZAME spodbujamo zdrav in aktiven življenjski slog tudi preko številnih ugodnosti pri naših partnerjih. Tek na 21 kilometrov je tako letos postal polmaraton Generali ZAME. Da bi Spodbudili udeležbo na maratonu, smo poskrbeli tudi z nižjo prijavnino, ki smo jo omogočili vsem članom Generali ZAME.

S prijavninami na tek preko Generali ZAME smo bili dobrodelni

Od vsake prijavnine na tek preko Generali ZAME smo namenili 2 evra Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za uresničevanje programov v okviru The Human Safety Net (THSN). Obenem smo vsem tekačem ponudili tudi možnost brezplačne sklenitve nezgodnega zavarovanja na dan maratona, za kar se je odločila skoraj polovica tekačev. Za zdravje tekačev pa smo poskrbeli tudi z brezplačnimi zdravstvenimi meritvami na naši stojnici na sejmu Tečem še pred začetkom maratona.

Prvič podeljene nagrade Polmaratona Generali ZAME

Zmagovalcu in zmagovalki Polmaratona Generali ZAME je direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Svetlana Almaš podelila tudi našo posebno nagrado - zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco za eno leto. S svojo podporo športu želimo v Generaliju razpirati krila vsem, ki na svoji poti vztrajajo in se ne predajo. Tako smo podelili še dodatno, posebno nagrado za levjesrčnost. Namenjena je bila tekaču, ki se bori kot lev in ne odneha do konca, tudi če so stopničke za las ušle.

Spremljevalno dogajanje smo popestrili s številnimi športnimi, trajnostnimi in prostovoljskimi aktivacijami. Skoraj 30 naših sodelavcev se je aktivno udeležilo maratona kot tekači, številna pa je bila tudi ekipa sodelavcev prostovoljcev, tako imenovane zelene straže, ki so obiskovalce na Kongresnem trgu spodbujali k trajnostnemu obnašanju s pravilnim ločevanjem odpadkov - ker smo zavezani trajnosti in jo želimo udejanjati tudi v vsakdanjih navadah.