Aktualno

Prva edicija natečaja SME EnterPRIZE se je zaključila


13.12.2023

Mednarodni nagradni natečaj SME EnterPRIZE, strateška pobuda Skupine Generali, ki je namenjena evropskim malim in srednje velikim podjetjem in spodbuja sprejemanje trajnostnih poslovnih modelov ter javno razpravo o trajnostnosti, se je konec novembra zaključil s slavnostnim dogodkom v Bruslju.Nagradni natečaj SME EnterPRIZE je zaživel leta 2021 ob 190. obletnici Generalija in je bil letos izveden tretjič. Pobuda se izvaja v več evropskih državah in prvič smo k sodelovanju povabili tudi mala in srednje velika podjetja iz Slovenije.

Foto: 10 junakov trajnosti, nagrajencev natečaja SME EnterPRIZE 2023

V prvi slovenski izvedbi SME EnterPRIZE je sodelovalo 30 malih in srednje velikih podjetij, končni zmagovalec in eden izmed desetih evropskih junakov trajnosti, ki so se predstavili širši evropski javnosti, je postalo družinsko podjetja LUMAR.

Nagrajeno je bilo za svojo zavezanost k trajnosti v inovativnih izdelkih, za celovit poslovni model, okoljske ukrepe in cilje, za sistematično merjenje trajnosti ter za ambiciozne pobude za prihodnost. Njihova prizadevanja izboljšujejo kakovosti življenja ljudi, hkrati so dober zgled industriji in prispevajo k zmanjševanju vpliva na okolje.

Nagradni natečaj SME EnterPRIZE bomo organizirali tudi v letu 2024 – vabljeni podjetniki, da se pridružite!