Aktualno

Potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja na dan 31. 12. 2023


30.01.2024

Varčevalce v skladih dodatnega pokojninskega zavarovanja KPS LEON 2 in Pokojninskega varčevanja AS obveščamo, da bodo do 31. 1. 2024 odposlana Potrdila o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja za leto 2023.Do 31. 1. 2024 boste vsi člani pokojninskih skladov KPS LEON 2 in Pokojninsko varčevanje AS v predal Moja sporočila v spletnem portalu Moj Generali prejeli Potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja na dan 31. 12. 2023 (v nadaljevanju Potrdilo).

Če imate izbrano elektronsko obveščanje preko elektronske pošte, boste Potrdilo prejeli na tudi svoj elektronski poštni naslov. Če pa te vrste obveščanja nimate izbrane, boste Potrdilo na svoj poštni naslov prejeli v prihodnjih dneh.

Kaj je treba storiti po prejemu Potrdila?

Potrdilo le skrbno preberite in shranite, saj je legitimacijski papir za uveljavljanje pravic iz dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Ali je treba podatke o svojih individualnih vplačilih v dodatno pokojninsko zavarovanje v letu 2023 sporočiti Finančni upravi Republike Slovenije?

Ne. GENERALI zavarovalnica je podatke o vseh vplačilih na vaš osebni pokojninski račun že oddala Finančni upravi Republike Slovenije. Ta vam bo v okviru letne dohodnine poslala Informativni izračun dohodnine za leto 2023 z že vpisanim zneskom vaše individualne vplačane premije. Ta znesek se mora ujemati z zneskom, navedenim v Potrdilu.

Kako lahko enostavno in hitro dostopate do podatkov o svojih zavarovanjih pri GENERALI zavarovalnici?

Dostop do vaših podatkov je mogoč prek spletnega portala Moj Generali.

Postopek prijave ali registracije opravite z izbiro gumba »Vpišite se z Rekono računom«. Če že imate Rekono račun, vpišite prijavne podatke, sicer izberite gumb »Ustvari račun« in sledite navodilom.