Otroška trma - gre za izziv ali sporočilo?

Eden najpogostejših izzivov staršev malčkov je otroška trma. Kaj storiti, ko se otrok zoperstavi željam staršev? Zakaj sploh pride do tega, da malček želi uveljavljati svojo voljo, čeprav je še nedolgo tega svoje preživetje povezoval s fizično prisotnostjo staršev?

V spletnem predavanju boste lahko spoznali, kaj se dogaja v malih glavicah, ko vam kljubujejo, pa tudi kako se moramo v velikih glavah na nastalo situacijo odzvati.

 

Z Barbi Završnik, ki sicer v svojem spletnem programu Pikarije ustvarja vsebine za starše malčkov, smo raziskovali, kaj se skriva za pojavom, ki ga pri malčkih imenujemo trma. Predavateljica je razkrila, kako starši lahko vplivajo, da se ne pokaže, in s katerimi dejanji jo prav starši lahko nehote izzovemo. S praktičnimi nasveti in aktivnostmi je poskušala doseči, da bi starši bolje razumeli potrebe dojenčkov in malčkov in se lažje odzivali na njihovo vedenje.

Nasvete Barbi Završnik najdete tudi Generalijevem spletnem programu Za srečen začetek. Namenjen je nosečnicam in mladim staršem, saj s priročniki in mesečnimi video nasveti pomaga staršem graditi zaupanje in razumevanje z otroci že v prvem letu življenja.

 

IZPOLNITE OBRAZEC ZA OGLED VIDEOPOSNETKA

 

Rdeča svetuje

Preverite tri aktualne vsebine oziroma prebrskajte vse nasvete po temah, ki vas najbolj zanimajo.

VSI NASVETI

Majhni koraki za manj odpadne plastične embalaže

Že majhni koraki lahko pomenijo pomemben dolgoročen vpliv. Preverite, kaj lahko storite, da boste v gospodinjstvu ustvarjali manj odpadne plastike in pomagajte ohraniti zdravo okolje tudi za svoje otroke.

Bi prepoznali nevarne vročinske krče?

Vročinski krči so najpogostejši pri otrocih starih od 6 mesecev do 6 let in so običajno povezani s povišano telesno temperaturo. Preverite, kako jih prepoznati in kako ukrepati.

Kako privarčevati za otrokov študij?

Ko spoznavate temperament vašega dojenčka, se tudi vprašate, kaj bo, ko bo velik. Otrokom lahko do srečne in uspešne prihodnosti pomagate z razumevanjem in varčevanjem.