Otroci v prometu - starši kot učitelji in zgled

Čeprav smo vozniki tisti, ki moramo biti kot močnejši udeleženci v prometu najbolj previdni, je pomembno, da na varno udeležbo pripravimo tudi otroke. Na kaj vse moramo biti pozorni, ko otroke učimo o prometni varnosti in kako smo lahko starši najboljši zgled?

Odgovore na vprašanja o varni udeležbi otrok v prometu smo poiskali z Robertom Štabo, izkušenim strokovnjakom za varno mobilnost. Vabljeni k ogledu posnetka!

 

Varno ima vedno prav

Pripravite otroka na varno pot v šolo

V času šolskega pouka se mnogi otroci vsako jutro peš odpravijo v šolo. Samostojen prihod v šolo je za otroka razburljiv in pomemben mejnik na poti do odraslosti, a pomembno je, da ga na pot pravilno pripravimo - to je naloga staršev.

Ste prepričani, da znate pravilno prečkati cesto?

Prečkanje ceste je ena najbolj zahtevnih nalog v prometu, še posebej, kadar se pred prehodom znajdejo otroci. Preverite, če poznate vsa pravila, ki jih morate priučiti otroku.

Pas, ki rešuje zdravje in življenje

Ali veste, da bi lahko z dosledno uporabo varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev pri vseh potnikih in na vseh vožnjah zmanjšali število umrlih v prometnih nesrečah za več kot polovico? Preberite, kako res pravilno uporavljati avtosedež.