NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

03.06.2022 | 5 min branja | Avto

Zakaj je avtomobilsko zavarovanje odlična stvar?

Servier stranki pojasnjue zakaj je avtomobilsko zavarovanje odlično

Avtomobilsko zavarovanje je več kot le zakonska zahteva. Lahko se izkaže za pravi božji dar! Varuje namreč vašo denarnico in zdravje, če gre na cesti kaj narobe. Zaščiti vaše pravice, ko za nesrečo niste krivi vi. Vaše avtomobilsko zavarovanje pa vam lahko zagotavlja nadomestno vozilo tudi v primeru poškodb zaradi prometne nesreče, ali če vam ukradejo vozilo.

Štiri kolesa prinašajo svobodo. Avto vam omogoča, da se vozite na delo. Z njim lahko obiščete prijatelje, ki živijo daleč. In nenazadnje vam avto olajša vsakodnevne opravke, kot so tedenski nakupi za vaše gospodinjstvo. Ne glede na to, ali gre za eleganten mestni avto ali velikega terenca, imate zelo verjetno radi svoj avto in se nanj zanesete. Zato je pomembno, da poskrbite tudi za avtomobilsko zavarovanje, ki odgovarja vašim potrebam. Poglejmo, zakaj!

 

Nesrečni karambol

Nekaj dni po božiču se je Klemen vozil iz službe. Vozniško dovoljenje je imel že skoraj leto dni, zato se je na cesti počutil precej samozavestno. A tistega dne je snežilo. Čeprav je vozil previdno, mu je v snežnih razmerah manjkalo izkušenj. V trenutku je izgubil nadzor in je lahko le nemočno opazoval, kako njegov avto nezadržno drsi proti audiju R8, parkiranem ob cesti. Posledica: trk.

👉 Preberite tudi nasvet Vse, kar morate vedeti o vožnji v snegu

 

A ker je imel sklenjeno obvezno in kasko zavarovanje, avto asistenco ter doplačilo za mladega voznika, je Klemen ohranil trezno glavo. Natančno je vedel, kaj mora storiti. Opravil je nekaj klicev in že je Klemnova zavarovalnica organizirala prevoz in popravilo obeh vozil. In to v rekordnem času. In čeprav je poškodoval vozilo višjega cenovnega razreda, je Klemen vedel, da ga to ne bo udarilo po denarnici.

Njegov edini strošek je bila soudeležba pri popravilu njegovega vozila, manjše plačilo (odbitna franšiza), s katerim se je strinjal, ko je sklenil avtomobilsko zavarovanje.

👉  Ste vedeli, da vam avtomobilsko zavarovanje pomaga tudi, če poči vetrobransko steklo? Preverite, kako.

 

Trk z divjadjo

Ravno ko je bilo tega najmanj treba, je trk z divjadjo doživela Eva. A imela je srečo - avto je bil še vedno vozen, njena zastopnica pa je prevzela iniciativo in ji pomagala prijavo škode in ostalo urediti s kar najmanj stresa.

 

Ukraden avto

Ko je Katja za seboj zaprla vrata svojega doma, je doživela šok – njenega avta ni bilo na parkirišču. Ukradli so ga. K sreči je Katjino avtomobilsko kasko zavarovanje vključevalo tudi krajo vozila. Vedela je, da ji bo zavarovalnica izplačala škodo, če ga policija ne bo našla.

Katjina glavna skrb je bila tako zgolj to, kako bo prišla na razgovor za sanjsko službo, ki jo je čakal naslednji dan. Javni prevoz ni prišel v poštev zaradi časa in lokacije sestanka. Prav tako ni želela tvegati svojih možnosti in razgovora prestaviti.

👉 Preverite tudi nasvet Kaj storiti, če vam ukradejo avto

 

Na srečo je imela Katjina zavarovalnica še enega asa v rokavu, saj je Katja zaradi starosti avta ob zavarovanju sklenila tudi avtomobilsko asistenco L. Ko je poklicala zavarovalnico in prijavila, da so ji ukradil avto, so ji povedali, da je upravičena do brezplačnega nadomestnega vozila. Ponudili so, da ji ga še isti dan dostavijo v službo.

Tako se je Katja lahko popoldne iz službe odpeljala z nadomestnim vozilom, naslednji dan pa še na razgovor za novo službo. Pravzaprav je bil njen strošek le prevoz s taksijem do pisarne, zavarovalnica pa ji je tudi ta strošek povrnila. Njena edina težava, pri kateri ji avtomobilsko zavarovanje ni moglo pomagati, je bila ta, da so jo sodelavci spraševali, kako je lahko tako mirna, ko pa so ji ravno ukradli avto.

Nadomestno vozilo je nepogrešljiva storitev za vse, ki so v vsakdanjem življenju odvisni od lastnega avta. Če si tudi vi ne morete predstavljati jutrišnjega dne brez lastnega prevoza, je smiselno, da sklenete takšno avtomobilsko zavarovanje, ki bo krilo tudi stroške nadomestnega vozila.

👉 Preberite tudi nasvet Kaj lahko storite, da preprečite krajo vozila

 

Prometna nesreča

Ko se je David zbudil v bolniški postelji z neznosnim glavobolom, je najprej zagledal obraz svoje žene. Tako zaskrbljene je še ni videl. David je doživel prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo še eno vozilo. Čeprav je bil njegov avto povsem uničen, jo je k sreči David odnesel z le nekaj zlomi in pretresom možganov.

Pozneje je izvedel, da se je vanj zaletel voznik kombija, ki je med vožnjo pisal SMS. David je bil besen. Malomarnost drugega voznika mu je nakopala kup nevšečnosti: zdravljenje v bolnišnici, razbit avto in vrsto pravnih težav.

👉 Preverite tudi kako prijaviti škodo po prometni nesreči s tujcem

 

Toda po pogovoru s svojo zavarovalnico je David ugotovil, da mu lahko pomagajo pri vseh teh težavah. Zavarovalnica je krila stroške nadomestnega avtomobila, medtem ko je čakal na obravnavo zahtevka pri zavarovalnici povzročitelja nesreče, ki je nato plačala popravilo Davidovega avtomobila. Nadomestni avto je bil krit iz zavarovanja avto asistence L.

Avto asistenca vam pomaga, da vedno dosežete cilj. Preverite pakete!

Avtomobilska asistenca

 

Za mirno vest in varno vožnjo

Ko boste naslednjič sklepali avtomobilsko zavarovanje, se zavedajte, da z dobrim zavarovanjem na svojo stran dobite ekipo ljudi, ki bo vašo katastrofo ali nočno moro spremenila v manjšo neprijetnost. Tudi, če ga nikoli ne boste potrebovali, je avtomobilsko kasko zavarovanje dobra odločitev, saj vam zagotavlja varnost in miren spanec (a nikakor ne za volanom).

Za konec predlagamo, da si preberete še nasvete o tem, kako lahko znižate stroške avtomobilskega zavarovanja. Gotovo veste, da največ za znižanje zavarovalne premije lahko storite sami, z varno vožnjo. Več zaporednih let, kot boste imeli zavarovanje, ne da bi z avtomobilom povzročili prometno nesrečo oziroma prijavili škodo, višji bo vaš bonus oziroma t. i. premijski razred. Pri obveznem avtomobilskem zavarovanju je najvišji bonus kar 55 %. Pri zavarovalnici Generali pa varnim voznikom za vako leto brez kasko škod povrnemo del premije kasko zavarovanja.

Preberite tudi, kako lahko škodo preprosto prijavite in spremljate na uporabniškem portalu Moj Generali.

 

 

Zavarovanje za vsako prometno situacijo

Avtomobilska zavarovanja so namenjena temu, da ob vsaki zagati srečno prispete na cilj.

Preverite zavarovanja