NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

21.08.2020 | 3 min min branja | Prosti čas , Šport

5 najbolj slikovitih kotičkov Slovenije

Slikoviti kotički Slovenije - Piran

Ujemite utrip poletja v najlepših skritih in manj skritih top fotogeničnih kotičkih. Privoščite si zanimive izlete in skozi svoje fotografsko oko ustvarite najlepše razglede in poglede Slovenije.

 

1. Čudovit razgled s klopce ljubezni na Veliki Osojnici

Slikovita Slovenija - Bled

Bled nas s svojimi skritimi kotički očara vedno znova. Osupljiv pogled pa ponuja Velika Osojnica, do katere se lahko povzpnete iz Velike Zake. Do Male Osojnice je približno 45 minut hoje, nato pa potrebujete še 20 minut do Velike Osojnice. Vaš trud po strmi poti bo poplačan s čudovitim razgledom na Blejsko jezero in okolico, ki ga ponuja Velika Osojnica.

In še več. Klopca ljubezni, tista čudovita lesena klopca z izrezljanim srčkom, vas vabi da se na njej odpočijete in ujamete najlepše panoramske posnetke. Klopce ljubezni krasijo tudi druge slovenske izletniške točke, vse pa vas bodo navdušile s prečudovitim razgledom.

Spoznajte še druge klopce ljubezni in sodelujte v nagradni igri.

 

2. Piran na dlani

Visoko Piransko mestno obzidje nas razvaja s prekrasnim pogledom na Piran in Piranski zaliv ter odnese naš pogled vse do sosednje Hrvaške in Italije. Je lahko dostopno iz mestnega jedra in nedvomno vredno ogleda. Obiskati pa ga morate tudi pred sončnim zahodom, saj je prekrasen. Pogled, ki ga v Piranu nikakor ne smete zamuditi in ga ujeti iz najlepše točke v najlepšem trenutku.

 

3. Bisera Krasa - Štanjel in Ferrarijev vrt

Slikovita Slovenija - Štanjel in Ferarijev vrt

Štanjel vas bo navdušil, je namreč eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru. Med svetovnima vojnama je Štanjelu svoj pečat vtisnil arhitekt Maks Fabiani. Dominantni del starega naselja predstavlja renesančno baročni Grad Štanjel.

Najlepši vrt v Štanjelu je nedvomno Ferrarijev vrt, ljubitelje narave, pa bo še posebej pritegnil betonski bazen z grajenim mostičkom in zanimive cvetlične grede. Vredno ogleda in slikanja.

 

4. Vogar in klopca ljubezni s čudovitim razgledom

Slikovita Slovenija - Vogar

Vogar je najvzhodnejši vrh grebena nad severnim obrežjem Bohinjskega jezera. Zaradi krasnih razgledov je postal zelo priljubljena izletniška točka. In prav klopca ljubezni na Vogarju stoji na tisti razgledni točki, s katere se vam ponuja najbolj fotogeničen razgled na Bohinjsko jezero. Pričakuje vas le nekaj minut naprej od planinskega doma. Klopce ljubezni krasijo tudi druge izletniške kotičke po Sloveniji, in prav vse vas bodo navdušile s čarobnim razgledom.

Obiščite še druge klopce ljubezni.

 

5. Srce med vinogradi

Slikovita Slovenija - Slovenske Gorice

Romantična cesta med vinogradi v obliki srca, je to sploh mogoče? Res je. V občini Kungota, na skrajnem zahodu Slovenskih goric, tik ob meji z Avstrijo, se vije prav posebna cesta. Cesta med vinogradi, ki se oblikuje v srce. Pogled na vinograd in cesto iz srca se vam odpre iz dvorišča turistične kmetije Dreisiebner.

Res super ideja za super izlet in raziskovanje Prekmurja, ki očara z mnogimi lepotami.

 

Želite prebirati več podobnih vsebin?

Pridružite se prejemnikom naših novic.

PRIJAVITE SE