NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

30.04.2019 | 2 min branja | Zdravje

Do endovenskega laserskega posega v 10 dneh

Med najpogostejšimi razlogi za nastanek krčnih žil je kronično vensko popuščanje. Najpogosteje prizadene starejše, pojavljajo pa se tudi pri mlajših, predvsem ženskah. Pri starejših se bolezen pojavi, ker žile izgubljajo prožnost, venske zaklopke, ki usmerjajo vensko kri proti srcu, pa postanejo neučinkovite. S tem se poslabša prekrvavitev, kri se ne vrača več nemoteno proti srcu, temveč se kopiči. Med druge vzroke nastanka krčnih žil štejemo dednost, hormonske spremembe v nosečnosti, debelost, dolgotrajno sedenje ali stoja idr. Kako do trajne rešitve težav s krčnimi žilami?  

Eden izmed pomembnih dejavnikov preprečevanja napredovanja težav s krčnimi žilami je spremljanje bolezni, ki se začne že s pojavom tankih mrežastih žilic, ki jih imenujemo tudi varice. Pomembno je, da že ob prvih znakih bolezni obiščemo zdravnika, opravimo diagnostične preiskave in se seznanimo s preventivnimi dejavniki, ki upočasnijo potek bolezni.

Pri napredovali bolezni je potrebna operacija

Mojca je imela že dlje časa težave s krčnimi žilami, v zadnjem času pa so postajale vse bolj neprijetne, zato je obiskala osebnega zdravnika, ki jo je napotil na specialistični pregled. Mojca je zavarovanka Generalija, s sklenjenim zavarovanjem Specialisti z asistenco, zato je po prejemu napotnice poklicala Asistenco zdravje, kjer so ji izdali soglasje (avtorizacijo) za pregled pri specialistu.

Sodobna neinvazivna operacija krčnih žil 

Najhitreje je prišla na vrsto v specialistični ambulanti Ambulanta Zdravje v Ljubljani. Po pregledu pri zdravnici Tamari Klarić, dr. med., specialistki splošne kirurgije, ki se ukvarja s težavami krčnih žil, se je izkazalo, da potrebuje endovensko lasersko operacijo. Znova je poklicala na Asistenco zdravje, kjer so ji izdali soglasje tudi za ta poseg, saj njeno zavarovanje Specialisti z asistenco – veliki paket vključuje tudi tovrstno kritje. 

Po operaciji obolele vene je zdravnica Tamara Klarić svetovala: »Pacientka naj mesec dni nosi kompresijske nogavice. Že po tednu dni se lahko vrne na delo in postopoma k normalni telesni dejavnosti. Paziti pa mora, da vzdržuje normalno telesno težo, se izogiba toplim kopelim in vročini, priporočljivo je tudi, naj ne nosi previsokih pet in oprijetih oblačil.« 

Stroške je v tem primeru Generali zavarovalnica poravnala neposredno ambulanti. Zavarovanka Mojca tako ni imela stroškov s pregledom, operacijo in kontrolnim pregledom v ambulanti. 

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene. 

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Naročite svetovalca