NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

23.03.2018 | 3 min branja | Prosti čas , Tujina

5 predlogov za podaljšan konec tedna

Vsi, ki v treh dela prostih dneh vidite enkratno priložnost za zanimive mini počitnice, najverjetneje že komaj čakate letošnje velikonočne praznike. Za potico in pirhe boste poskrbeli čez teden, nato pa jo mahnili … Hmmm, kam že? Če nimate prave zamisli, vam ponujamo nekaj idej, kako preživeti podaljšan velikonočni vikend. Uživajte!

Trije dnevi sproščanja, razvajanja in rekreacije

Komaj je zima odnesla pete, že razmišljate o poletju, kajne? A do prave priložnosti za poležavanje pod vročim soncem in skok v morje bo minilo še nekaj časa, zato vam predlagamo drugačno rešitev – razvajanje v topli vodi termalnih bazenov. Brez skrbi, »toplice« niso namenjene le za rehabilitacijo po poškodbah ali za čas, ko boste šli v pokoj, ampak so odlična rešitev za nekaj dni oddiha in uživanja. Plavanje v bazenih s termalno vodo lahko dopolnite z obiskom savne ali si privoščite eno od masaž, si pretegnete noge v telovadnici, na sprehodu ter s kolesom, za piko na i pa vas čaka še bogata kulinarična ponudba. Idealen načrt za podaljšan konec tedna sestavljajo:
  • odhod v petek popoldne,
  • zvrhana mera razvajanja v soboto in nedeljo,
  • ponedeljkova pot domov z obiskom bližnje zanimivosti ali ogledom mesta.
Med obiskom term lahko mobilni telefon, prenosnik ali tablični računalnik zamenjate s knjigo, strešne nosilce za smuči z nosilci za kolesa, le jutranje budilke nikar ne izključite. Tako bo dan daljši, baterije pa boste učinkovito napolnili čez dan z rekreacijo in drugimi aktivnostmi.   

Od smučišč do morskih letovišč

Če vas kljub zvrhanemu košu možnosti, ki jih ponujajo terme, še vedno bolj vleče na sneg ali k morju, je začetek pomladi idealen čas za eno ali drugo. Letošnja zima je visokogorska smučišča dodobra oskrbela s snegom, najbolj pogumni pa si boste morda privoščili tudi skok v morje, še posebej, če se zanj ne boste odločili v Piranu, ampak kje južneje. Kanin ter nekaj italijanskih in avstrijskih ledenikov še vedno ponujajo zelo dobro smuko, ki je ne gre zamuditi, morje v južni Dalmaciji, na jugu Italije (Kalabrija) ali ob obalah južne Španije (Almeria, Malaga) pa se lahko aprila segreje tudi do 16 ali celo 18 °C. Za obisk obmorskih krajev vam priporočamo nakup tanke obleke iz neoprena, pred odhodom na visokogorska smučišča pa nakup kreme za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem in sklenitev zavarovanja Tujina. Vsaka poškodba na višje ležečih smučiščih je namreč povezana s še nekoliko višjimi stroški pomoči ali celo reševanja, zato se brez ustreznega zavarovanja ni pametno odpravljati na spomladansko smučarijo čez mejo.

V treh dneh do Münchna in nazaj

Si predstavljate, da greste zvečer na vlak in se zjutraj zbudite na cilju? Nato si vzamete dva dni za pohajkovanje po mestu, zadnji dan pa se odpeljete nazaj proti domu. Z nekaj načrtovanja ogledov zanimivosti ali obiska kakšne prireditve se tak »navaden izlet« v trenutku spremeni v pravo pravcato popotniško avanturo!
 
Rezervirajte vozovnice za vlak (še bolj zanimivo je, če izberete cilj, kamor vozi spalnik) ali letalo in se pogumno odpravite na izlet, pa na primerno potovalko oz. kovček ne pozabite. Če kupujete novega, bodite pozorni na kakovost, vzdržljivost, trpežna kolesa in varnostno ključavnico.

Kaj pa avtodom?

Zadnji predlog za velikonočni izlet je kot nalašč za tiste, ki si cilje in počitniške dneve radi ukrojijo po svoje in jih, če se jim tako zazdi, tudi večkrat spremenijo. Avtodom je idealen način za potovanja, na katerih imate sicer jasno določen končni cilj, poti do tja pa ne. Tako se lahko namesto naravnost in hitro peljete tudi nekoliko počasneje in po ovinkih, se vmes večkrat ustavite in spotoma odkrijete kaj zanimivega. Če štartate zgodaj zjutraj, ste lahko popoldne že sredi Nemčije, Madžarske ali v Splitu, do večera pa ste že v Črni gori ali v Sarajevu. Prej prek spleta raziščite širšo okolico izbranega cilja, poiščite primerna mesta za prenočevanje (avtokampi ali PZA-ji), preverite razdalje in razmere na cesti ter seveda poskrbite za vsa potrebna zavarovanja in zeleno karto. Upoštevajte, da se z avtodomom potuje počasneje ter da se z njim morda ne boste mogli pripeljati v najožji center kakšnega mesta, po drugi strani pa boste z nekaj iznajdljivosti morda lahko prenočili tudi na parkirišču gostilne (kjer boste prej pojedli velikonočno večerjo) ali na dvorišču pri prijaznih domačinih. 

Pirhi, potica, šunka in druge dobrote

Velikonočni vikend je tesno povezan z okusnimi dobrotami, ob katerih se cedijo sline in ki se jim je zelo težko upreti. Potici, pirhom, šunki in drugim jedem se ni treba povsem odpovedati, zelo priporočljivo pa je, da jih uživate zmerno, obenem pa ne pozabite na različne telesne aktivnosti in čim več časa preživite v naravi. Na ta način vam tudi ne bo treba skrbeti, da bi vas posledice uživanja velikonočnih dobrot tik pred poletjem in sezono kopalk spravile v slabo voljo.
 

Generali Program prednosti ZAME

Spodbujamo in nagrajujemo vse, ki radi aktivno preživljate prosti čas, skrbite za zdravje ter uživate v ugodnostih po svojem okusu. Stranke zavarovalnice Generali pa dodatno razveseljujemo tudi s številnimi zavarovalnimi prednostmi in popusti.

Članstvo je brezplačno.

Postanite član