NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

01.09.2018 | 2 min branja | Avto , Prosti čas

Praska na prasko - parkirišče

Verjetno ste že slišali šalo o možakarju, ki pride do svojega avtomobila na parkirišču in zaprepaden obstane. Odbijač je vdrt, luč razbita, za brisalcem pa listek s sporočilom: »Po nesreči sem se zaletel v vaš avto. Zdaj vsi tu okoli mislijo, da na ta listek pišem svoje podatke. So pa res naivni!«

Kaj vse na parkirišču (ponavadi) ne pomaga

Na parkiriščih veljajo posebna pravila, zato recepta, da bi vas avto pričakal brez praske, ni. Največja verjetnost poškodb je na parkiriščih trgovskih centrov oziroma pred trgovinami. Nekateri vozniki so nerodni, drugi nezbrani, tretjim pa preprosto ni mar, če ob koga podrsajo ali ga zadanejo z vrati, ko se kobacajo iz avta. Saj je samo pločevina ...
  • Če ni gneče, lahko poiščete parkirno mesto, ki ni tik pred vhodom, in morda nihče ne bo parkiral ob vašem avtu. Morda. 
  • Izogibanje avtomobilom z nameščenimi otroškimi sedeži je prav tako dobra metoda, kajti otroci imajo pri odpiranju vrat svoja pravila. Odprejo jih na stežaj oziroma do vašega avta. 
  • Če je prostor za posamezno parkirno mesto skopo odmerjen, lahko svoj avto parkirate na način »voznikova vrata ob voznikova vrata«, torej sta avtomobila obrnjena v nasprotnih smereh. Tako imata oba voznika nekaj več prostora za odpiranje vrat, a kaj, ko je to jasno le redkim in tak sistem nikjer ne deluje.

Kako si lahko pomagate, ko vas na parkirišču pričaka poškodovan avto?

Šalo na stran, odločite se za kasko zavarovanje, ki mu lahko dodate še nekaj dodatnih kasko kritij, kot so poškodbe na parkirišču, poškodbe zaradi toče in podobno. Če boste namreč vsakič popisali registrske tablice vseh v bližini parkiranih avtomobilov in preverjali ujemanje barve laka sosednjega avta s prasko na vaših vratih, bo vaše življenje hitro postalo pravi pekel. Ko vam poškodujejo avto na parkirišču, takoj pokličite škodni center svoje zavarovalnice in se pozanimajte, kako naprej. Če je škoda večja, pokličite policijo, še posebej v primerih, ko povzročitelja nesreče ni več blizu in če je parkirišče pod nadzorom video kamer. 
 

Poskrbite za finančno varnost in uspešno zdravljenje svojih otrok

Čas odraščanja prinaša tudi povečano možnost lažjih ali težjih poškodb. Nezgodno zavarovanje pomembno pripomore k uspešnemu in brezskrbnemu okrevanju ter k finančni varnosti družine.

Naročite svetovalca