NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

02.06.2022 | 2 min branja | Avto , Dom

Ko udari narava – najhitrejša pot do prijave škode

Vremenske nevšečnosti vsako leto povzročijo precej škode. Poletna neurja odkrivajo strehe, strela zaneti požar, toča poškoduje vozila, obilne padavine poplavljajo domove, teža snega povzroči vdor strehe, žled polomi veje ... omenili smo le najpogostejše. V vseh primerih na premoženju nastaja škoda, ki jo želimo čim prej popraviti, v primeru zavarovanega premoženja pa tudi po najkrajši in najhitrejši možni poti priti do izplačila zavarovalnine. 

Najprej zaščitite življenje

Prav gotovo je najbolj pomembno, da naprej zavarujete sebe in svoje najbližje. Moči narave se prav v izjemnih vremenskih pogojih najbolj zavemo, zato je dobro, da vnaprej veste, kako pravilno ravnati. Hitro ukrepanje je ključno. Preverite nasvete Uprave RS za zaščito in reševanje za:

  • poplave (zaščita pred, med in po poplavi) in 
  • požare v objektih ali v naravi.

Če ste na kraju dogodka prepozno, šele ko je nevarnost mimo oziroma življenja niso ogrožena, skušajte preprečiti, da bi na premoženju nastala dodatna škoda. Poškodovane predmete shranite do prihoda cenilca, če imate možnost, jih tudi fotografirajte.

Najhitrejša prijava škode preko spleta

Tim cenilcev zavarovalnice Generali zagotavlja, da ogledi škod in izplačila potekajo hitro, če je možno v nekaj delovnih dneh. Zavarovancem svetujejo, da škodo prijavijo preko spletnega portala, kar je najhitrejša pot. 

 

Prijava škode je možna tudi v vseh poslovalnicah in po drugih poteh do zavarovalnice. V primeru množičnih škod, na primer toče in množice poškodovanih avtomobilov v istem kraju, pa s prijavo ni treba hiteti in čakati v vrsti za oglede, saj lahko vse uredijo z enim klicem na pooblaščeni servis

V spodnji infografiki si lahko pogledate, kako ukrepati v primeru nesreče in kako najhitreje prijavite škodo.

Škoda je sanirana, kaj sedaj? 

Naravna nesreča je mimo, škoda je sanirana, kdor je imel premoženje zavarovano, je prejel tudi izplačilo zavarovalnine. Morda to ni povsem ustrezalo dejanski škodi, zato je smiselno skupaj z zavarovalnim zastopnikom razmisliti o vključenih nevarnostih in višini zavarovalnih vsot v izbranem paketu PaketDom zavarovanja. Če se za zavarovanje odločate prvič, pa temeljito razmisliti, kakšne so dejanske nevarnosti, ki ogrožajo vaše premoženje.

 

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več