NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

30.07.2022 | 2 min branja | Nezgoda , Prosti čas

5 idej za družinski dan

Poletje je tu, in če vam je zmanjkalo idej, kako zaposliti svoje otroke v prostih dneh in kako se zabavati skupaj z njimi tako, da bodo vsi v družini imeli nekaj od skupnih prostočasnih aktivnosti, je pred vami nekaj predlogov, ki ne stanejo veliko ali so celo brezplačni, ponujajo pa veliko smeha in tudi nekaj poučnega za vas in vaše najmlajše. 

1. Okoliške pustolovščine

Preverite, kaj se zanimivega dogaja v vaši okolici. Pri tem ne mislimo le na organizirane prireditve, pač pa tudi na sprehod po bližnjem gozdu, dopoldanski izlet na okoliški hrib ali večerni »obhod« po vašem kraju s postankom za kepico sladoleda. Otrokom je namreč pomembno le to, da je vsa družina skupaj in da se imate lepo. Za to pa ne potrebujete niti celega dneva niti veliko denarja. 

Nekaj predlogov za enodnevne izlete in doživetja: 
Izkoristite ponudbo ugodnih doživetij!

 

 

2. Sprehod ali kolesarski izlet po mestu

Zakaj se ne bi sprehodili ali prekolesarili bližnjega mesta? V Sloveniji imamo mesta (in vasi), bogate z zgodovino in različnimi kulturnimi spomeniki – da bi otroke navdušili zanje, potrebujemo samo nekaj več domišljije in kakšno zgodbico. Saj veste, zgodovina niso samo letnice, pač pa cel kup zanimivih in napetih zgodb. In če to povežete še s snovjo, ki so se jo že učili v šoli in o kateri že sami nekaj vedo, še toliko bolje!

3. Plavanje in čofotanje

Poletje je poletje in poleti je voda zakon! Slovenci imamo srečo, da je veliko naših rek in jezer še vedno dovolj čistih in varnih za plavanje. Če so predaleč, pa je gotovo v vaši bližini kak bazen, kamor se lahko odpravite z otroki – četudi samo za nekajurno hitro osvežitev. Ob rekah in jezerih pa se da poleg plavanja početi še marsikaj drugega; med drugim se lahko odpravite na izlet s čolnom ali pa se preizkusite v ribarjenju.

4. Sejmi in festivali

Poleti v Sloveniji ni kraja, kjer ne bi priredili kakšnega festivala ali sejma. Ves čas se nekaj dogaja in obiskovalci od blizu in daleč imajo na voljo pestro paleto zanimivih aktivnosti. Na spletu lahko za vsak dan posebej preverite, kje se kaj dogaja in kaj se splača obiskati. Večina teh sejmov in festivalov je tudi brez vstopnine, kar jih dela še bolj privlačne in dostopne. 

5. Zabava na vrtu

Če živite v hiši z vrtom, se zabava ponuja kar sama.
  • Organizirate lahko noč na prostem – vse, kar potrebujete, je šotor in pustolovščina je tu. Kdo kot otrok ni želel poleti spati pod zvezdami, če se je le dalo? Zvečer opazujte zvezde na temnem nebu, pred spanjem pa se stistnite ob »strašljivi« zgodbici, če so otroci nanje že pripravljeni.
  • V vročih dneh niti ni treba na bazen – otroci se bodo z veseljem igrali z vodnimi baloni (pazite le, da igra ne postane pregroba).
  • Nekaj predlogov za igro na prostem in preganjanje poletnega dolgčasa pa lahko najdete tudi v Levčkovem pomladanskem kratkočasniku
Pa še opozorilo: pri vsem naštetem ne pozabite na varnost. Otroci so po napornem šolskem letu še posebej razposajeni in marsikdaj kar preveč brezskrbni. Zato je dobro, da za njih poskrbite s celovitim nezgodnim zavarovanjem - da bo tudi konec poletja tako vesel kot začetek.
 

Poskrbite za finančno varnost in uspešno zdravljenje svojih otrok

Čas odraščanja prinaša tudi povečano možnost lažjih ali težjih poškodb. Nezgodno zavarovanje pomembno pripomore k uspešnemu in brezskrbnemu okrevanju ter k finančni varnosti družine.

Naročite zastopnika