NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

18.10.2016 | - min branja |

Izkoristite prve šolske počitnice in poglejte čez mejo

Če vprašate otroke, so vsake počitnice zakon, zato se splača potruditi in tudi za krompirjeve poiskati nekaj zanimivih idej. Ste pomislili, da bi se tokrat morda odpravili čez mejo in spoznali kaj novega?

Ob omembi šolskih počitnic večina najprej pomisli na poletne in zimske počitnice, medtem ko so jesenske oziroma »krompirjeve« kar nekako zapostavljene. Morda zato, ker se zdi ljudem jesen sicer čudovita, nimajo pa pravih idej, kam bi jo jeseni mahnili na oddih oziroma počitniške dni raje izkoristijo zgolj za počitek doma?

 

Počitnice v mestu

Za počitnice na vasi ste verjetno že slišali, kaj pa porečete na počitnice v mestu? Veliko nadvse zanimivih mest je oddaljenih le nekaj ur vožnje z avtom, še posebej enkratno pa je, če se tja odpravite z vlakom. Dunaj, Milano, Firence, München, Salzburg, Zagreb, Sarajevo, Bratislava, Budimpešta in druga mesta so le nekatera od najbolj znanih, kjer lahko počitnice preživite drugače. Vsako mesto ponuja veliko zabavnih, kulturnih, športno-rekreativnih in drugih aktivnosti za otroke in odrasle, prav tako pa jeseni ne manjka različnih dogodkov.

Z vetrom v jadrih

Jesenska jadranja so zelo priljubljena, saj je gneča na morju in predvsem v marinah veliko manjša, a večinoma se na jadranje odpravljajo družbe, ki »že leta vsako jesen jadrajo skupaj«. Zakaj pa si ne bi letos privoščili družinskega jesenskega jadranja? Vreme vas bo obdržalo na krovu, zato boste več časa preživeli skupaj. Zabavajte se z družabnimi igrami, odigrajte partijo kart, berite knjige, rišite, ustvarjajte in skušajte preživeti teden dni brez sodobne elektronike. Presenečeni boste, kako zabaven je lahko tak teden.

Enodnevni izleti

Če že dolgo razmišljate o obisku katerega od bližnjih zabaviščnih parkov, živalskih vrtov, akvarijev ali drugih znamenitosti v bližnji okolici, so jesenske počitnice kot nalašč. Pomembno je, da si za tak enodnevni izlet izdelate natančen načrt, sicer vam lahko zmanjka časa ali pa si ne morete ogledati vsega, kar si želite:

  • Na spletu preverite, kateri zabaviščni parki so še odprti in kaj ponujajo. V Gardalandu je konec tedna odprt le akvarij, v nemškem Legolandu imajo prvi teden v novembru zaključek sezone, celovški Minimundus in živalski vrt s plazilci pa sta novembra zaprta.
  • Poiščite zanimive dogodke in prireditve. Največ jih je ob koncu tedna, zato se pravočasno odpravite od doma in imejte za vsak slučaj pripravljeno tudi rešitev za primer, da boste morali kljub načrtovanemu enodnevnemu izletu vseeno kje prespati.
  • Ker so šolske počitnice, je prav, da izlet izberete skupaj z otroki. Preiščite nekaj ciljev, ki so primerno blizu in imajo dovolj različnih zanimivosti, ter dajte otroku na izbiro, kam si želi.
  • Vedno imejte tudi »načrt B«, če slučajno ostanete pred kakšnimi nenapovedano zaprtimi vrati. Že prej poiščite še nekaj rezervnih rešitev, ki bodo odgnale slabo voljo in rešile izlet.

Topli kraji

Poznamo dve vrsti toplih krajev. Prvi, kjer je skoraj vse leto poletje, so res zelo daleč. Če počitnice z dodatnima dvema koncema tedna raztegnete na devet dni, se vam splača odleteti vsaj do bližnjih toplih destinacij, da večine prostih dni ne porabite na letalu.

Jesenske počitnice – najboljše počitnice do sedaj!

Če vam bo uspelo preživeti lep jesenski teden, boste morda že letos spremenili svoj vrstni red priljubljenosti počitnic. Z nekaj skrbnega načrtovanja in iskanja po spletu lahko sicer nezanimiv in turoben jesenski teden spremenite v prvovrstno dogodivščino za svoje otroke, ki bo vsem ostala v čudovitem spominu. Da bo šlo res vse kot po maslu, pa ne smete pozabiti niti na »Kaj pa, če …?«.
Saj veste, varnost je vedno na prvem mestu, zato še pred odhodom v tujino sklenite zavarovanje v tujini Tujina AS. Z njim boste imeli vedno in povsod zagotovljeno pomoč ter krite nujne stroške, ki nastanejo kot posledica bolezni ali nezgode. Za zamudnike pa še vedno toplo priporočamo nezgodno zavarovanje otrok in mladine, ki velja 24 ur kjerkoli in kadarkoli, tudi med krompirjevimi počitnicami. Tako bodo vaše jesenske počitnice res lahko najboljše počitnice do sedaj!