NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

11.06.2015 | 1 min branja | Zdravje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje – pametna odločitev!

V Sloveniji imamo zagotovljene zdravstvene storitve, ki jih plačujemo s prispevki, vendar s tem niso krite vse zdravstvene storitve v celoti. A kdo bi si s tem belil glavo, dokler je zdrav? Žal pa je življenje nepredvidljivo in kaj hitro se lahko zgodi, da se povsem obrne in postavi na glavo v le nekaj trenutkih. Dobesedno v le nekaj trenutkih.

Srčni infarkt, tihi ubijalec

Matjaž: »Prebolel sem infarkt, vse račune za doplačila pa je poravnal AS.«

Matjaž je dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenil že pred leti. Krepak, zdrav in športno aktiven moški v najboljših letih z zdravjem ni imel težav, zato si je večkrat postavil tudi vprašanje o smiselnosti plačevanja dopolnilnega zavarovanja. Vselej pa sta z ženo ugotovila, da poznata vsaj enega ali dva človeka, ki sta približno enake starosti, pa so ju že doletele takšne in drugačne zdravstvene težave. 

»Po infarktu vem, koliko je vredno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.«

Matjaž deli usodo približno tri tisoč Slovencev, ki letno doživijo infarkt. »Infarkt me je precej pretresel,« pravi 56-letnik iz Ljubljane, ki doslej ni občutil nobenih težav z zdravjem.

»Iskreno sem hvaležen osebju na UKC, kjer so me zdravili in bodrili. Dojel pa sem tudi, kaj pomeni dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če ga ne bi imel, bi za preiskave, EKG, laboratorij, slikanje srčnih žil, operacijo arterije, pet dni v bolnišnici in 14 v zdravilišču moral doplačati kar 3.672 EUR! Nisem imel pojma, da bi samo doplačila za zdravljenje toliko nanesla!« 

Poskrbite za svojo zdravstveno in finančno varnost

Življenje se lahko zelo hitro in nepričakovano obrne, rešitev zdravstvene težave pa, če nimate sklenjenega dopolnilnega zavarovanja, kasneje pogosto prinese finančne težave ki so skoraj enako neprijetne. Poskrbite, da boste v dobri telesni kondiciji, upoštevajte načela zdravega življenja in zmanjšajte vsakodnevni stres. Ne pozabite pa niti na paket zdravstvenih zavarovanj Zdravje AS, s katerim boste zmanjšali finančno tveganje v primeru obiska zdravnika, zdravljenja in terapij.

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Hitro do specialista, diagnoze in okrevanja z zdravstvenimi zavarovanji Generali. 

Preberite več