NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

14.07.2014 | 2 min branja | Življenje

5 pomembnih razlogov za sklenitev življenjskega zavarovanja

Ko odrastemo, se poročimo, postanemo starši in gradimo svojo poslovno pot, vedno bolj ugotavljamo, da je življenjsko zavarovanje pomemben del urejenih osebnih financ. S sklenitvijo življenjskega zavarovanja za primer smrti našim najbližjim zagotovimo varnost v primeru najhujšega.

Nihče ne želi premišljevati o lastni smrti, vseeno pa je pametno vedeti, zakaj je življenjsko zavarovanje tako pomembno: 

Zaščita za vašo družino in najdražje 

Če so vaši bližnji odvisni od vas in vašega dohodka, potem je življenjsko zavarovanje za primer smrti za vas skoraj nujno – nadomesti namreč vaš dohodek, ko vas ni več. To je še posebej pomembno za starše majhnih otrok ali v parih, kjer je en od partnerjev finančno odvisen od drugega. 

Dediščina 

Tudi če sicer nimate premoženja, ki bi ga lahko vaši dediči podedovali po vas, lahko dediščino zanje ustvarite s sklenitvijo življenjskega zavarovanja. Tako lahko svojim bližnjim zagotovite nekaj sredstev in poskrbite za vse ali vsaj del prihodnjih finančnih potreb.

Odplačilo dolgov in drugih stroškov 

Vaša družina poleg sredstev za pokritje vsakodnevnih življenjskih stroškov potrebuje tudi sredstva za poplačilo dolgov ali posojil, kot so npr. hipoteka, kreditne kartice in posojila za avto. Ob smrti nastanejo tudi pogrebni stroški, ki se hitro dvignejo na več tisoč evrov. Zakaj ne bi poskrbeli, da se žalujočim ne bi bilo treba spoprijemati s tem bremenom v že tako žalostni situaciji? 

Večja finančna varnost 

Zagotovo si želite, da je za vaše otroke po vaši smrti dobro poskrbljeno. Ne samo, da bi jim radi zagotovili sredstva za izobrazbo, pač pa tudi za druge življenjske dogodke, kot je npr. poroka ali morda samostojna karierna pot. Zato je dodatno življenjsko zavarovanje ključnega pomena, še posebej, dokler vaši otroci živijo doma. 

Miren spanec 

Ni denarja, ki bi nadomestil človeka. A z življenjskim zavarovanjem za primer smrti se lahko zavarujete pred negotovostjo, ki jo prinaša življenje, in sebi ter svoji družini zagotovite miren spanec. Na zavarovanje se lahko zanesete – vaša družina bo po vašem odhodu preskrbljena. 

Nihče ne ve, kdaj bo umrl. Lahko danes, jutri ali pa čez 50 let. S sklenitvijo življenjskega zavarovanja za primer smrti zaščitimo svoje najbližje – svoje dediče – pred vsem, kar sledi in jim pomagamo v težkih trenutkih spopadanja z izgubo. 

Poskrbite za bližnje

Svoji družini omogočite finančno in socialno varnost v primeru različnih nepredvidljivih dogodkov.

Preberite več