Spletni dogodki

Pripravljamo predavanja in pogovore, ki ponudijo uporabne in praktične nasvete o vsakodnevnem ravnanju, da bo vaše življenje zdravo in zadovoljno. Med našimi govorci so zdravniki, vrhunski športniki, psihologi, pedagogi in drugi strokovnjaki, ki poskrbijo, da nasveti res prihajajo iz prve roke. Predavanja potekajo v živo, ogledate pa si lahko tudi posnetke.

Poglejte dogodke

Vodiči, priročniki in kvizi

Nasveti strokovnjakov, ki vam pomagajo premagovati vsakodnevne izzive. 

Poglejte vodiče

Ker nam vaša varnost v prometu pomeni vse

Varno ima vedno prav

Z umeščanjem 3D-zeber želimo na opozoriti na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa. Inovativni prehodi pritegnejo pozornost in voznike spodbudijo, da upočasnijo.
Otroci, invalidi, starejši, pešci, kolesarji ter tisti na rolerjih in skirojih - najranljivejši udeleženci v prometu predstavljajo skoraj polovico vseh smrtnih žrtev v prometu. 39 mrtvih v letu 2020 je spodbudilo projekt Varno ima vedno prav - tudi s 3D-zebro. Poleg 3D-zeber bo javnost o pomenu pozornosti in pazljivosti v prometu ozaveščal tudi Rok Terkaj - Trkaj - s pesmijo Varno prav.

Več o projektu Prisluhnite pesmi

Rdeča svetuje

Preverite tri aktualne vsebine oziroma prebrskajte vse nasvete po temah, ki vas najbolj zanimajo.

VSI NASVETI

Majhni koraki za manj odpadne plastične embalaže

Že majhni koraki lahko pomenijo pomemben dolgoročen vpliv na zmanjšanje škode, ki jo povzročate okolju.

Poznate bolezen dolgega covida-19?

Ste preboleli covid-19, a nekatere težave še kar vztrajajo? Težave s koncentracijo, zadihanost, težave s spanjem in podobno, so nekatere od težav, ki lahko vztrajajo še dolgo po preboleli bolezni.

ZDRAVO ŽIVLJENJE OTROK: URAVNOTEŽENA PREHRANA IN PRAVA RUTINA

Otrokom iz ljubezni včasih nudimo ali dovolimo celo preveč. Preberite, kako vzpostavite zdrave navade in otrokom ponudite uravnoteženo prehrano.

Kako ravnaš?

Raper Trkaj, ambasador pobude Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje, verjame v moč besede in pozitivnih misli, ki jih je prelil v »himno« Kako ravnaš (Ti to imaš). Njegove dobre misli in želje so našle svoje mesto tudi na Generalijevem drevesu optimizma v Hrastovem gaju v Arboretumu Volčji Potok, kjer je nastal tudi videospot za himno. Naj vam pesem polepša dan!