Aktualno

Levjesrčni Tokio kot odmev prestavljene olimpijade


24.07.2020

V zavarovalnici Generali nismo pozabili, da bi to poletje moralo biti v znamenju petih olimpijskih krogov in nastopa naših športnic in športnikov na olimpijskih igrah v Tokiu. Prihajajočih 17 dni se bomo spominjali vseh preteklih uspehov slovenskih tekmovalcev in skupaj obujali slovensko olimpijsko zgodovino.Kot dolgoletni sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije smo z akcijo #Levjesrčnitokio našli način, kako na, žal, prestavljene poletne olimpijske igre, ki bi v teh dneh morale potekati na Japonskem, opozoriti slovensko javnost.
 
V »boj« smo namesto slovenskih vrhunskih športnikov poslali našega Levčka, spretno, zabavno in, »glej si ga no« tudi izjemno gibalno nadarjeno maskoto. Tako se Levček v terminu, ko bi letos Tokio moral gostiti najboljše športnike sveta – to je od 24. julija do 9. avgusta – vsak dan preizkusi v eni od športnih panog. Ob tem pa sledilcem socialnih medijev naše zavarovalnice postavi nagradno vprašanja, povezana z olimpizmom ter nastopi slovenskih športnih junakov na dosedanjih poletnih olimpijskih igrah.
 
Vsak dan odgovore na Levčkova jutranja vprašanja zvečer malce po osmi uri podajo naši vrhunski športniki, med drugimi Urška Žolnir, Klemen Prepelič, Vid Kavtičnik, Peter Kauzer, Andrej Hauptman in mnogi drugi.
 
Skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije smo za vse izžrebane zmagovalce zagotovili dnevne nagrade, ob koncu akcije – to bo v nedeljo, 9. avgusta, ko bi se igre morale zaključiti – pa bomo med vsemi sodelujočimi podelili še pet podpisanih artiklov slovenskih olimpijskih šampionov.
 
Ste vedeli, da so po osamosvojitvi Republike Slovenije naši športni junaki kolajne začeli zbirati v Barceloni, ki je poletne olimpijske igre gostila leta 1992? Takrat so tekmovalci na opremi prvič nosili slovensko zastavo in grb, zadnja štiri odličja so prinesli iz Ria (2016), skupno pa osvojili kar 23 kolajn. Petkrat je na odru zaigrala tudi Zdravljica.
 
Ste vedeli, da imamo največ kolajn v judu in da smo kot ribe v vodi z 11 kolajnami v športih, ki se odvijajo v ali na njej? Da je prvi bron Sloveniji prinesla naveza Iztok Čop-Denis Žvegelj v moškem dvojcu brez krmarja?
 
Bi radi izvedeli še več? Spremljajte simpatičnega Levčka na našem Facebook in Instagram profilu. Za vas vsak dan pripravlja vprašanje, s katerim se bomo skupaj vrnili v slovensko olimpijsko zgodovino, in počakajte na večerno javljanje olimpijcev, ko bomo obujali spomine, preverjali pravilnost odgovorov in delili nagrade.