Aktualno

Podprli smo osmo izvedbo Košarkarskega kampa Gorana Dragića in sodelovali pri postavitvi četrtega pametnega igrišča


27.07.2022

Laško je drugo leto zapored gostilo Košarkarski kamp Gorana Dragića, ki se ga je udeležilo preko 130 otrok. V okviru kampa pa je v Laškem zasijalo tudi Dragićevo oz. »Gogijevo« pametno igrišče #podamdaigram.Košarskarski kampa Gorana Dragića

Mesto ob Savinji je drugi julijski teden dihalo s košarko. Nepozabnih sedem dni se je začelo z otvoritvijo četrtega Gogijevega pametnega košarkarskega igrišča #podamdaigram. Poleg klasičnih košarkarskih treningov in tekem ter spoznavanja košarke 3x3, so otroci doživeli še marsikaj zanimivega. Spoznavali so tehnike oživljanja, si ogledali film režiserja Gorana Vojnovića o osvojitvi naslova evropskih košarkarskih prvakov iz leta 2017, se preizkusili v komentiranju tekem lige NBA med ekipama Dallas Mavericks, za katero igra Luka Dončić, in Brooklyn Nets, katerih dres je v sezoni 2021/22 nosil Goran Dragić, zbirali sličice udeležencev kampa, vzgojiteljev in trenerjev v albumu, se učili kako postaviti šotor in ob tabornem ognju prisluhnili akustičnemu koncertu skupine Joker Out in še mnogo več. Predvsem pa so imeli možnost družiti se z Goranom Dragićem, ki je nesebično delil nasvete o košarki, se z njimi pomeril v ostalih igrah, jih spodbujal in pohvalil napredek vsakega od njih.

Otroci na košarkarskem kampu Gorana Dragića

 

Otrovirtev Igrišča Gorana Dragića

Naša zavarovalnica je kot vseživljenjski partner podprla tako kamp, kot tudi postavitev igrišča in s tem soustvarila izjemne trenutke mladim košarkaricam in košarkarjem. Ob tem se je izkazala s posebno gesto in nekaj otrokom v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje omogočila brezplačno udeležbo na taboru, nad čemer je bil navdušen tudi naš zlati košarkarski kapetan in povedal: “Brez Fundacije Goran Dragić in sponzorjev – med njimi, jasno, gredo velike zasluge zavarovalnici Generali – ter mojih čudovitih sodelavcev, mi to zagotovo ne bi uspelo. Odprto je četrto igrišče, poteka osmi košarkarski kamp. Zares uživam v teh projektih, saj z njimi združujemo prijetno s koristnim ter za nameček ves presežni denar namenjamo novim dobrodelnim projektom. Zelo se že veselim prijetnih izzivov v prihodnjih letih.”

Pri košarkarskem kampu seveda ne gre le za košarko. Tudi ne zgolj in samo za zabavo. Gre za čudovit spoj športa, medsebojnega spoštovanja, spoznavanja in mnogih trenutkov sreče. V celoto pa se vse skupaj poveže predvsem z izjemno »Gogijevo« osebnostjo. Goran Dragić namreč z otroki preživi ves teden, jih spozna in jim za nameček v goste pripelje mnoge športne prijatelje ter poskrbi še za marsikakšno presenečenje.

Goran Dragić